2019’un Rusya-Türkiye karşılıklı kültür ve turizm yılı olarak belirlenmesinin ardından iki ülke arasında  kültürel ve diyaloğun geliştirilmesine yönelik olarak Rusya Başkonsolosu Valery Tikhonov da bir eseri ile sergiye katkıda bulundu. 
74 Eser Sergilendi 
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri içerisinde açılışı gerçekleşen serginin bu yıl 7. düzenlendi. Karadeniz Plastik Sanatları Derneği tarafından organize edilen ve 74 sanatçının eserinin yer aldığı “7. Karadeniz’in Renkleri” sergisi Trabzon Baro Başkanı Av.Sibel Suiçmez, Vali Yardımcısı Tolga Toğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Rusya Federasyonu Başkonsolosu Valery Tikhonov, sanatçılar ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı. Bölgenin sanatsal gücünü daha geniş bir yelpazede sunarak bölge illeri arasındaki diyaloğu arttırmak, sanat yolu ile ortak bir yaşam biçimi oluşturmak, bölgemizde zengin bir kültürel alt yapı oluşturarak bunu büyüyen ve yükselen bir değer şeklinde gelecek nesillere aktarma amacı ile açılan sergiye sanat severlerin ilgisi yoğundu. 
Karşılıklı Etkinlikler Devam Edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde imzalanan anlaşmayla 2019 "Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı" ilan edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Rusya Federasyonu Kültür Bakanı Vladimir Medinsky'nin imzaladığı anlaşma kapsamında, 2019 boyunca iki ülkede edebiyat alanında konferanslar, sergiler, konserler, sinema, tiyatro, opera, bale gibi kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek. Geleneksel sanatların yanı sıra iki ülkenin çağdaş sanatlarının karşılıklı tanınmasını sağlayacak sergiler düzenlenecek. 
İki ülke arasında karşılıklı diyaloğun, kültür ve turizmin geliştirilmesine yönelik yapılacak etkinlikler kapsamında Trabzon’un Rusya Başkonsolosu Valery Tikhonov’un bir eseri de sergide yer aldı. Törenin sonunda Vali Yardımcısı Tolga Toğan tarafından Rusya Başkonsolosu Valery Tikhonov’a katkılarından ötürü plaket verildi.