KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Tasarım İstasyonu Kulübü tarafından düzenlenen 3. Sanat Tasarım Günleri açılışı yapıldı.

KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Fuaye Alanında proje, maket ve fotoğraf sergi açıldı.

Akademisyenler Türk Müziği Topluluğu tarafından verilen konserin ardından yüksek mimar Cengiz Bektaş ve mimar Oruç Çakmaklı tarafından konferans gerçekleştirildi.

Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aysun Özköse, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği üç yıldır geleneksel olarak yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Etkinlikleri her sene bir sempozyum tadında yapmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Özköse, "Bu seneki konseptimiz yerelden evrensele. Yani yerel değerlerimizin evrensele taşınması konusunda mesajlar veriyoruz. Sergideki ürünler gerek öğrencilerimizin proje aşamaları sırasında yaptıkları ürünler. Üç gün süresince mimarlık öğrencileri diğer üniversitemiz öğrencilerine yerel değerlerin önemini, bunu evrenselliğe taşımanın önemini vurgulayacaklar. Hem akademisyenler hem de yerel sanatçılarla kucaklaşmayı hedefliyoruz. Bu eserler de bu kucaklaşmanın ürünleri." diye konuştu.

3. Sanat Tasarım Günleri cumartesi günü sona erecek.