RİZE (AA) - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde organize edilen 5. Geleneksel "Lazi Ralli" tahta araba şenliği yapıldı. 

Ramazan Bayramı'nın neşeli geçmesi için son 5 yıldır düzenlenen "Lazi Ralli"nin bu yılki yarışlarına katılan arabaların, yokuş aşağı inilen parkura uygun olup olmadıkları tek tek kontrol edildi. Ardından düzenlenen yarışlar, büyüklerde 3'er kişiden oluşan 5 grup, gençlerde ise 4'er kişiden oluşan 9 grup şeklinde gerçekleştirildi. Yarışlarda, büyükler bin 200 metre, gençler ise 700 metrelik parkurda yarıştı.

Tahta araba yarışlarında yaşanan kazalar nedeniyle güvenlik önlemleri de alındı. Bu çerçevede yarış pistinin uçurum bölümlerine saman balyaları konuldu. Yarışların yapıldığı parkur kenarına, "Yavaş, düşersin", "İlerisi viraj" yazılı tabelalar da asıldı.

40-80 yaş grubu kategorisinde düzenlenen yarışlar sırasında aracı kontrol etmekte güçlük çeken Hayrettin Karaman, yarışları görüntüleyen gazetecilere çarptı. Karaman, kazada kolundan hafif şekilde yaralandı. Yarışlarda 3 kişi de hafif şekilde yaralandı.

Yarışlarda lastiği çıkan veya kırılan arabaların tamir edilerek bir sonraki yarışa katılması sağlanırken, büyükler kategorisinde finaline kalan 4 yarışmacıdan 3'ünün kardeş olması dikkati çekti. Yarışmayı ise kardeşlerin en büyüğü olan Erkan Kurkut kazandı. Kurkut, 5'incisi düzenlenen yarışlarda 4'üncü kez birinciliği elde etti. 

Yarışların gençler kategorisinde ise birincilik kürsüsüne Ali Osman Kurkut çıktı.

Erkan Kurkut’un babası İsmail Kurkut, çocuklarının her yıl finale kaldığını, tahta araba yarışlarında kazanılan çok sayıda kupanın evi süslediğini belirterek, "Bizim için büyük bir heyecan. Her yıl bu heyecanı yaşıyoruz. Bu birlikteliğimizi artırıyor" dedi.