TRABZON (AA) - Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu'nda, Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden askerler ve tüm şehitler için 25 bin kez Fetih Suresi okundu.

Okul müdürü Şevket Bulut, Müdür Yardımcısı Mustafa Çapoğlu ile bir grup öğrenci, Sıraağaç Mahallesi Camisi'nde cuma namazı kıldı.

Namaz sonrası, Afrin'deki askerler ve şehitler için okunan sürelerin duası, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 5 Kasım 2015'te terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Necmi Çakır'ın kabri başında yapıldı.

Çapoğlu, ülkenin birlik ve dirliği için mücadele eden kahraman güvenlik görevlilerinin yanında yer aldıklarını göstermek ve onlara manevi destek için 25 bin kez Fetih Suresi okuduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İnşallah onlar ülkemizde okunan binlerce hatim ve dualar sayesinde, mazlumların da duasıyla muzaffer olacaktır. Bizler öğrencilerimizi de vatana, millete ve kutsal değerlere saldırı olduğunda aynı mücadele ruhuyla aynı inançla yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizler atalarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize yaraşır nesiller yetiştirmenin gayesi içindeyiz. Rabbim gerek Afrin'de, gerek diğer bölgelerde mücadele eden Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun. Rabbim şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar versin."

Dua programına, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürü Süleyman Bedir, Ali Yeşilyurt İmam Hatip Okulu Müdürü Şevket Bulutoğlu, Of Belediyesi Mahalli Hizmetler Müdürü Bayram Türk, Memur-Sen Of İlçe Başkanı Yüksel Yaşar, Ali Yeşilyurt İmam Hatip Okulu Aile Birliği Başkanı İzzet Keleş, şehit Çakır'ın babası Fahri Çakır ve vatandaşlar katıldı.