51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında organ bağışının önemini anlatan "Yeni Hayat" adlı belgesel film izleyici ile buluştu.
Gazeteci, yazar Tuluhan Tekelioğlu tarafından hazırlanan, sponsorluğunu Medical Park Hastaneler Grubu’nun üstlendiği "Yeni Hayat" belgeselinin ilk gösterimi Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Film gösteriminden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, eski milli futbolcu Tanju Çolak, Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan organ bağış kartının doldurulduğu standı ziyaret etti. Burada görevlilerle sohbet eden protokol üyeleri doku ve organ bağış belgesi doldurdu.
Organ nakli ile hayata tutunmayı başaran ve kendisini yaşama döndürecek kahramanını bekleyen hastaların hikayeleri anlatıldığı belgeseli Tekelioğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Medical Park Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ile organ nakli hastaları izledi.
Ücretsiz olarak seyirci ile buluşan 40 dakikalık belgesel film izleyiciden büyük alkış aldı. Filmin bitiminde Tuluhan Tekelioğlu, belgeselde yer alan nakilli oyuncuları ve doktorları sahneye aldı. Sahnede konuşan Tekelioğlu, organ naklinin bambaşka bir dünya olduğunu ifade ederek, organ nakliyle hayat bulan hastalar sayesinde filmin ortaya çıktığını söyledi.

“BAŞKALARINA HAYAT VERENLERE ADIYORUM”
Belgesel filmi çok küçük imkanlarla yaptıklarının altını çizen Tekelioğlu, “Yeni hayatın mimarlarına teşekkür ediyorum, yani organ bağışı yapanlar. Bir diğer teşekkürde koordinatör ve doktorlara. Bu belgeseli başkalarının hayatını arttıranlara adamak istiyorum. Ben pek çok meslektaşım gibi işsiz bırakıldım. Bu belgeseli işsiz bırakıldığım dönemde yaptım. Çok teşekkür ediyorum beni işsiz bırakanlara. Çok büyük katkıları oldu. Bu belgeselin acısı bizi işsiz bırakanların, onuru da işsiz bırakılan gazetecilerin olsun” diye konuştu.
Prof. Dr. Alper Demirbaş ise Antaya’dan dünyanın her yerine umut ışığı yakma hayalini gerçekleştirdiklerini belirterek, katkı veren herkese saygılarını sunduğunu kaydetti.

60 BİN KİŞİ DİYALİZE GİRİYOR
Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Levent Yücetin ise Türkiye’de 60 bin kişinin diyalize girdiğini işaret ederek, “Bunlardan 21 bin tanesi sisteme kayıtlı. Diğerlerinin organ çıkma gibi bir umudu bile yok. Tüm Türkiye’de bu süreçte yaklaşık 500 kişiye nakil yapılabildi. Tanıdığınız kaç kişini organ bağış kartı var. Hepimiz toprak olacağız. Biz sizleri mirasına talibiz. Sadece toprak olacak organlarımızın bağışıyla çok fazla insanın yüzünü güldürebiliriz” dedi.
(İHA)