BARTIN (AA) - SELİM BOSTANCI - Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesine Ramazan Bayramı'nda 60 bin turistin gelmesi bekleniyor.

Çok sayıda tarihi eserin yanı sıra doğal güzellikleri, balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürüyle turistlerin ilgisini çeken Amasra'da bayram için otel ve pansiyonlardaki odaların tamamı rezerve edildi.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Helenistik dönemden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu ilçenin, 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.  

Resmi ve dini tatillerde özellikle Ankara ile çevre illerden çok sayıda ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Timur, "Ankara'nın en yakın sahili ve İstanbul'a yakınlığıyla büyük şehirlerdeki insanların tercihi olan Amasra, her bayram ciddi yoğunluk yaşıyor" dedi.

Bu yaz sezonunun, gerek yağışlar gerekse hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında bulunması nedeniyle geç başladığını anlatan Timur, "Bu durum, Ramazan Bayramı için ilçeye olan ilgiyi daha çok artırdı. Bayram için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamı rezervasyonlarla doldu" diye konuştu.

Timur, şunları kaydetti:

"Her geçen yıl artan turist potansiyeliyle konaklama talebini karşılamak için vatandaşların konutlarını kullanıyoruz. Halkımızın çoğu da evlerini turistlere açtı, hatta bayram süresince ilçe halkının yüzde 90'ı konutunu pansiyon olarak turistlere veriyor. Umduğumuzdan fazla talep var. Bayram süresince en az 60 bin turistin geleceğini umuyoruz. Belediye olarak tatilcilerin sorunsuz bir bayram ve tatil geçirebilmeleri için gerekli tedbirleri alıyoruz. Tabii özellikle evlerini pansiyon olarak veren vatandaşlarımızdan önemli bir isteğimiz, fahiş fiyatlarla fırsatçılık yapmamaları."

İlçede her mevsim günübirlik tatilci ağırladıklarını dile getiren Timur, bunda balık ve salata ağırlıklı mutfaklarının ününün etkili olduğunu bildirdi.

Özellikle Ankara'dan balık ve salata için gün içinde gelip giden misafirlerin bulunduğuna işaret eden Timur, bu Ramazan Bayramı ve tatilin, balık ziyafeti için de bulunmaz fırsat olduğunu söyledi.

Timur, "Balıkçı lokantalarında misafirlerimiz, en taze çeşitlerle balık ziyafeti yapacak. Yöremizin bağ ve bahçesinde yetişen organik yeşilliklerle yapılan salatayı da bu ziyafete eklediğimizde Amasra, göz ve gönüllerin yanında damak tadına da hitap edecek" ifadelerini kullandı.