BARTIN (AA) - Doğal güzellikleri ile dikkat çeken, 3 bin yıllık tarihe sahip Bartın'ın Amasra ilçesinde Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyen tatilciler, tarihi ilçede yoğunluk oluşturmaya başladı.

Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram süresince tarihi ilçeyi çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Doğal güzellikleri ve tarihi yapısı ile Amasra'nın yıl boyunca ziyaretçilerine farklı tatlar sunduğunu belirten Timur, "İlçemiz Batı Karadeniz Bölgesi'nin önemli turizm noktalarından biridir. Amasra, sakin ve güvenilir bir yerdir. Burada, ziyaretçilerimiz kendilerini her zaman güvende hissedebilir. Bayram yoğunluğundan memnunuz." ifadesini kullandı.

- İşletmeciler memnun

Otel müdürü Bülent Kurt ise gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 gün önce bayram rezervasyonlarını almaya başladıklarını ve bayramın ilk dört günü tam kapasite doluluk oranı ile hizmet vereceklerini söyledi.

Kurt, "Bayram tatilinde turizmciler olarak umutlarımızı tazeledik. Bu bağlam da bizler de tanıtım çalışmaları ile doluluğu sağladık. Amasra, çok özel bir yer. 3 bin yıllık bir geçmişi var. Tarihi ilçenin hakkıyla tanıtılması ve turizm döngüsünün çeşitlenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Burada doğa ve deniz iç içedir. Bu nedenle görülmeye değer bir yerdir."

Yine bir otel de müdür olan Çiğdem Bağırgan ise bayram haftası ile yüzde 100 doluluk oranını yakaladıklarını ve yoğunluğun başladığını ifade etti.

Bayramın ilk gününden itibaren ilçede yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini ifade eden Bağırgan, şöyle konuştu:

"Bayram süresince çok sayıda kişinin ziyaret edeceğini düşünüyorum. 9 günlük bayram tatili süresince 150 bine yakın misafiri ilçemizde ağırlayacağımızı tahmin ediyorum. Amasra'da yapılan tesisler, tarihi doku, doğa ve denizin iç içe olması burayı tercih nedeni yapıyor. Balık ve salatası da ilgi çekiyor."