Apple'ın ortaya çıkan yeni patenti, yenilikçi şirketin geleceği yeniden şekillendireceğini gösteriyor. Apple'ın aldığı bu patent, gelecek nesil MacBook'larında solar panele, yani güneş enerjisi paneline yer vermeyi düşündüğünün kanıtı. Ancak hepsi bu kadar da değil...

Patentte yeni nesil MacBook'ların sadece solar panelle değil, aynı zamanda çift ekranla birlikte geleceği de belirtiliyor. Buna göre MacBook'ların dış kapakları ikinci bir ekran olarak kullanılabilecek. Solar panelle ekranın iç içe geçeceği bu yeni kapak tasarımı, böylece hem batarya sorununu ortadan kaldıracak, hem de MacBook'un aynı zamanda bir tablet olarak kullanılmasını sağlayacak.

Elbette bu teknoloji şu an hazır değil ve yakında görebilecek de değiliz. Fakat Apple'ın bu patenti alması, Macbook'ların geleceğine ışık tutması açısından sevindirici.

Asus, Taichi ultrabook modellerinde çift ekranı zaten kullanıyordu. Ama bu modellerde kapağın önünde ve arkasında bulunan 2 farklı ekran söz konusuydu ve güneş enerjisini kullanmak gibi bir özellik yoktu. Apple'ın patenti ise, bambaşka bir teknolojiye işaret ediyor. Ama bu teknolojinin detaylarını öğrenmek için, biraz daha zaman gerekecek.