BOLU (AA) - Mengen ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Muammer Kesik, ehliyet alıp araç kullanabilmek için okuma yazma öğrendi.

Mengen'in Gökçesu beldesine bağlı Kadılar köyünde ikamet eden ve kekeme olduğu için hem öğretmeni hem de babasının baskıları nedeniyle çocukken okuma yazma öğrenemeyen Kesik, otomobil kullanmak için ehliyet alması gerekince okuma yazma öğrenmeye karar verdi.

İlçede bulunan Halk Eğitim Merkezinde açılan okuma yazma kursuna katılan ve haftanın 3 günü kursa giden Kesik, kursu başarıyla tamamlayarak sertifikasını aldı.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçükken kekeme olduğunu ve bu nedenle çektiği zorlukların sonucunda okuma yazma öğrenemediğini anlatan Kesik, "Bende küçükken kekemelik vardı. Konuşurken çok zorlanıyordum. Okula gittiğimde öğretmenim okumam için sabırlı olmaz ve beni döverdi. Eve geldiğimde babam da öğrenemiyorum diye beni döverdi. Ben de ikisinin arasında kaldım ve babama beni okuldan almasını söyledim ve okulu bıraktım." diye konuştu.

Kesik, kekemeliğinin yetişkinlik çağlarına kadar devam ettiğini ve bu süre zarfında çok zorlandığını ifade ederek, "26 yaşında kekemeliğim yavaş yavaş geçmeye başladı. Geçmeye başladığım zamanlardan beri yeniden okumayı öğrenme isteğim arttı. Ama fırsatım olmamıştı. Yıllar geçtikçe araba alma ve kullanma hevesim ve ilgim artmaya başladı. Araba almak için ehliyet almak, ehliyet almak için okuma yazma bilmek gerekiyordu. Ben de bu hevesime ulaşmak için okumayı öğrendim." diye konuştu.

Otomobil kullanma hayaline 61 yaşında kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen kesik, kalan ömründe otomobili ve ailesiyle huzurlu ve mutlu yaşamayı istediğini ifade etti.