BOLU (AA) - Bolu İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fazıl Karaduman, Orta Doğu'nun gözde turizm acentelerinin Bolu'nun doğal güzelliklerini ziyaret ettiğini söyledi.

Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Marmara Bölgesi’nin yurt dışı hedef pazarı olan Orta Doğu’ya yönelik olarak önde gelen seyahat acentelerine, bölgenin turistik destinasyonlarını tanıtmayı amaçlayan ve ilki 2012 yılında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından düzenlenen "2. Doğu Marmara Fam Trip ve B2B Organizasyonu" MARKA ile İl Kültür Turizm Müdürlükleri işbirliği, Kültür Turizm Bakanlığı ve THY desteğiyle bölgede gerçekleştirildiğini ifade etti.

Program kapsamında Katar, Bahreyn, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt gibi çeşitli Arap ülkelerinden davet edilen 35 seyehat acenta yetkililerine 2 grup halinde Doğu Marmara bölgesinde bulunan Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bolu ve Düzce illerinin önemli turistik yerlerinin tanıtımı yapıldığını anlatan Karaduman, "Bolu'da misafir edilen 16 katılımcıya Abant, Gölcük, Aladağ, Bolu Kaplıcaları ve termal tesisleri ile Bolu şehir merkezi tanıtıldı. Ayrıca Gölcük’ten başlayarak Aladağ yaylaları arasında Bol-Off Kulübüne ait 4 X 4 araçlarla off road turu yaptırıldı." diye konuştu.

Karaduman, Bolu'da 100 konaklama tesisinde 7 bin 677 yatak kapasitesinin olduğunu belirterek, "Bu tesislerde geçen yıl 57 bin 20 yabancı ve 380 bin 88 yerli tatilci konakladı. Yabancı ülkeler arasında ilk sırada Sudi Arabistan 11 bin 172 ile yer alıyor. Bu sayısının yapılacak olan yeni tesisler ve yatırımlarla artacağını düşünüyorum." dedi.