ÇORUM (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesinin (SAMDOB), prömiyerini geçen yıl yaptığı Arda Boyları dans gösterisi, Çorum'un Boğazkale ilçesinde yer alan Hitit Medeniyeti'nin başkenti Hattuşa'da sahnelendi.

Anadolu'nun en eski medeniyetleri arasındaki Hititlerin, baharın gelişini sembolize eden "Purulliya Bahar Bayramı"nın, uygarlığın başkenti Hattuşa'da 3 bin 500 yıl sonra yeniden kutlanması amacıyla Boğazkale Kaymakamlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında tarihi Hattuşa Milli Parkı'nın girişindeki Hitit Surları önünde, SAMDOB'un, prömiyerini geçen yıl yaptığı Arda Boyları dans gösterisi sahnelendi. "Arda Boyları" türküsünün hikayesini ve müziğini modern dansla harmanlayan gösteride, birbirine aşık Halime ve Recep'in hikayesi anlatıldı.

"Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar", "Çalın davulları", "Dere geliyor dere" gibi sevilen türkülerin, çok sesli müzik ve halk müziği senteziyle buluştuğu Arda Boyları'nda bağlama, darbuka, asma davul gibi yerel sazlar ve halk oyunu motifleri de kullanıldı.

Koreografi ve rejisi Özgür Adam İnanç'a ait gösteride, Merve Gürer, Erkin İnan, Orçun Ünal, Ana Gorgiashvili, Nazmiye Kıratlı Khozashvili, Çağıl Han Öztornacı, Özlem Özdemir, Arzu Kaya, Cihan Genek, Damla Oktay ve Cem Şenoğlu dönüşümlü dans etti.

Sahnelendiği günden bu yana büyük ilgi gören gösteri, alanı dolduran seyircilerin ayakta alkışlarıyla son buldu.

Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk, Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu'nun da izlediği gösteriye, soğuk ve yağışlı havaya rağmen ilgi yoğundu.

Vali Kılıç, gösterinin ardından yaptığı konuşmada, Çorum'un turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, "Çorum'un turizm potansiyelini hep birlikte fark etmekteyiz. Turizm potansiyelinin kullanılması noktasında hemfikirdik. Bu gayretlerde önemli bir aşamayı beraber kaydettik. Çorum'un ve Hattuşa'nın tanıtılmasında dolu dolu bir program hazırlandı. Güzel çalışmalarımız devam edecek." dedi.

TBMM İdare Amiri Uslu da bundan sonraki süreçte Çorum'un tanıtımına daha çok katkı yapılacağını ifade ederek, Ankara'daki Anadolu Medeniyetler Müzesi'ndeki Hitit medeniyetine ait eserler ile Sıhhiye Meydanı'ndaki Hitit Anıtı'nın Çorum'a taşınması için çalışma yapacaklarını kaydetti.

Milletvekili Kurt ise Çorum'un turizm açısından cazibe merkezlerinden biri olduğunu, bu alandaki farkındalığın artırılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Etkinlikler kapsamında Hattuşa'da, Hitit defilesi, savaş sanatları turnuvası ve ören yeri gezisi de yapıldı.