SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), prömiyerini geçen yıl yaptığı Arda Boyları dans gösterisini turne kapsamında Sinop'ta sahneye koyacak.

Trakya yöresine ait türkülerden biri olan Arda Boyları'nın hikayesini ve müziğini modern dansla harmanlayan Arda Boyları dans gösterisi, birbirlerine aşık iki genç Halime ve Recep'in hikayesini anlatıyor.

Koreografi ve rejisi Özgür Adam İnanç'a ait olan Arda Boyları'nın müzikleri İsmail Sezen ve Arda Erdem'e ait.

"Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar", "Çalın davulları", "Dere geliyor dere" gibi sevilen türkülerin, çok sesli müzik ve halk müziği senteziyle buluştuğu Arda Boyları'nda bağlama, darbuka, asma davul gibi yerel sazlar ve halk oyunu motifleri de kullanılıyor.

Librettosunu Ayşegül Çelik'in yazdığı eserin dekor tasarımı Hakkı Kandır, kostüm tasarımı Gülnur Çağlayan tarafından gerçekleştirildi. Işık tasarımında ise Murat Yılmaz'ın adı var.

Dünya prömiyeri üç yıl önce Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından yapılan eser, Ankara'dan sonra ilk kez geçen yıl Samsun'da sahnelenmişti.

Arda Boyları'nda Halime rolünde Merve Gürer, Recep rolünde Erkin İnan ve Orçun Ünal, anne rolünde Ana Gorgiashvili ve Nazmiye Kıratlı Khozashvili, İsmail rolünde Çağıl Han Öztornacı, Fatma kadın rolünde Özlem Özdemir ve Arzu Kaya, ağa rolünde Cihan Genek, Zehra rolünde Damla Oktay, Cemil rolünde ise Cem Şenoğlu dönüşümlü olarak dans ediyor.

Arda Boyları dans gösterisi, 4 Kasım'da Sinop Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu'nda Sinoplu sanatseverlerle buluşacak.