SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), "Aşk İksiri" operasını, bu sezon yeniden sahneye koydu. İlk kez 1832 yılında Milano'da sahnelenen Gaetano Donizetti'nin komik operası Aşk İksiri, Yekta Kara tarafından çağdaşlaştırılarak sanatseverlerle buluşturuluyor. Orijinalinden farklı olarak Toscana'da bir çiftlikte değil, 1944 Napoli'sindeki bir kafede geçen opera, Donizetti'nin en çok sahnelenen, en neşeli, en coşkulu eserleri arasında gösteriliyor.
Orkestra şefliği Mikhail Iskrov tarafından yapılan eserin dekor tasarımı Efter Tunç'a, kostüm tasarımı Şanda Zipçi'ye ait. Iskrov'un koro şefi olarak da yer aldığı eserin ışıklandırmasını ise Murat Yılmaz yapıyor.
Nemorino rolünde Gürkan Sezgin'in yer aldığı eserde Adina rolünde Zerrin Karslı, Belcore rolünde Şahan Gürkan, Dulcamara rolünde Murat Göçken, Giannetta rolünde ise Sermin Dikmen Töre görev alıyor.
Güzel Adina'ya aşık olan ama aşkına karşılık bulamayan Nemorino'nun, şarlatan doktor Dulcamara'nın "aşk iksiri" adı altında sattığı viskiyi içmesi etrafında gelişen olayları konu alan, para ve statü kavramlarının öne çıktığı Aşk İksiri operası, Atatürk Kültür Merkezi'nde bu sezon da sanatseverlerle buluştu