TRABZON (AA) - Trabzon'un en önemli tarihi ve turistik mekanlarından olan Atatürk Köşkü'nün yolu yeniden asfaltlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte asfaltlama çalışmalarının 15 Mayıs'ta başlayacağı belirtilerek, buna rağmen havaların sıcak olması nedeniyle kentte özellikle tarihi ve turistik mekanlara ulaşımı sağlayan yollarda asfaltlama çalışması yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda kentin Ortahisar ilçesi Soğuksu Mahallesi'ndeki Atatürk Köşkü'nün 2 kilometrelik yolunun da gidiş dönüş olarak yeniden asfaltlandığı kaydedilen açıklamada, söz konusu yola Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince 2 bin 500 ton asfalt serildiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Atatürk Köşkü'nün bir süre önce ilk defa kendi döneminde belediye bütçesinden tamamen restore edilerek yeniden ziyarete açıldığını ifade ederek, asfaltlama çalışmasıyla Atatürk Köşkü yolunun da son derece modern hale getirildiğini bildirdi.

Turizm sezonunun başladığını da anımsatan Gümrükçüoğlu, "Turizm sezonunun başında Atatürk Köşkü'nün yolunu finişer kullanarak, son derece modern şekilde asfaltladık. Bölgede son derece kaliteli bir asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. İl genelinde hazırladığımız plan ve program dahilinde asfaltlama çalışmalarımızın 15 Mayıs’ta başlayacak olmasına rağmen sıcak havaları fırsat bilerek bu tarihten önce de çalışmalarımızı bu şekilde sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.