KARABÜK (AA) - "Avrupa Miras Günleri" kapsamında imkanları kısıtlı olduğu için gezemeyen ilkokul öğrencileri Safranbolu'nun tarihi yerleri gezdirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu yıl Avrupa Miras Günleri kutlamalarını Safranbolu, Gaziantep, Amasya, Mudurnu ve Kemaliye şehirlerinin yaptığını söyledi.

Avrupa Miras Günleri'nin Safranbolu'da ilk kez 2007'de kutlandığını ifade eden Aksoy, "Tekrar Safranbolu'da Avrupa Miras Günleri devam edecek. Kutlamalar kapsamında şehrimizdeki bütün müzeleri, hafta sonu süresince ücretsiz duruma getirdik. Bütün gelen misafirlerimize şehrimizde ücretle girilen müzelerin tamamı ücretsiz olacak. Düzenleyeceğimiz sergilerle, panellerle Avrupa ilkeleri doğrultusunda kamuoyunu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapacağız. Safranbolu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa maddi imkanları iyi olmaması nedeniyle az gezen çocukları şehrimizin değerlerini tanıtmak amacıyla gezi düzenledik." diye konuştu.

Safranbolu'nun kat ettiği kültürel mirası gösterebilmek için bu etkinliği düzenlediklerini vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Biz Avrupa Konseyi'nden art arda 3 ödül almış bir şehiriz. Önce Avrupa Şeref Diplomasını, Avrupa Şeref Bayrağını, son olarak da Avrupa Şeref Plaketini aldık. Amacımız Avrupa Ödülünü almak. Bu düzenlediğimiz etkiliklerle Avrupa Ödlünü almak üzere hazırlık ve çalışmalarımız devam ediyor."

Üç gün sürecek olan etkinlik kapsamında Yazıköy ve Konarı ilkokulu öğrencilerine, Safranbolu Kent Tarihi Müzesi, Kaymakamlar Evi, Hıdırlık Tepesi, Tarihi Çarşı, camiler, köprüler ve tarihi evler gezdirildi.