ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu'da yaşları 30 ile 75 arasında değişen 25 ev hanımı, katıldıkları ücretsiz resim kursunda hem resim yapmayı öğreniyor hem de stres atıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün illerde kültürel ve sanatsal etkinliklerin artmasının yanı sıra görsel sanatların gelişmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yürüttüğü çalışma kapsamında Ordu'da resim kursu açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz verilen kursa, kentin çeşitli kesimlerinden yaşları 30 ile 75 arasında değişen 25 ev hanımı katılıyor.

Kadınlar, Ordu Kültür Sanat Merkezinde devam eden kursta bir araya gelerek bir şeyler üretmenin keyfini yaşıyor. Kurs sonunda sertifika alacak kadınlar, kursta yaptıkları resimleri satarak aile bütçesine katkı sağlamayı da planlıyor.

Kurs öğretmeni Osman Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkıları ve Ordu Valiliğinin çabalarıyla açıldığını belirterek, amaçlarının daha önce hiç resim yapmamış ancak resme sevdalı insanlara bu sanatı öğretmek olduğunu söyledi.

Kursun yaklaşık üç aydır sürdüğünü ve 15 Mart'ta sona ereceğini dile getiren Kılıç, "Ev hanımları kursa ilk başladıklarında resim yapma becerileri hiç yoktu ama şu anda görüyoruz ki çok ciddi eserler ortaya çıktı. İnşallah 15 Nisan'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ev hanımları tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergi açılacak." dedi.

Kılıç, kursiyerlerin kuru boya, pastel, sulu boya, guaj, ve yağlı boya tekniklerini kullanarak resim yaptıklarını ifade ederek, malzemelerin tamamının kursiyerlere ücretsiz verildiğini anlattı.

- "Bizi şaşırttılar"

Kurs sonunda kursiyerlere sertifikalarının verileceğini kaydeden Kılıç, "Ondan sonra hepsi adeta birer ressam olacak. Ben kursa katılım gösteren tüm ev hanımlarını kutluyorum. Gösterdikleri performansla bizleri çok şaşırttılar." diye konuştu.

- Ev hanımları resim yapmaktan çok mutlu

Kursiyerlerden 75 yaşındaki Emine Arslan, resmi çok sevdiğini ancak bu zamana kadar resim yapma konusunda imkan bulamadığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu kurs bizim için çok büyük bir fırsat ve imkan oldu. Küçüklükten bu yana resimlere bir merakım vardı. Çok şükür bu merakımı burada gideriyorum. Resim yapmaktan dolayı çok mutluyum. Evde artık oturmaktan çok sıkılmıştık. Buraya gelerek hem stresimizi attık hem de yeni arkadaş ortamı edindik. Bütün ev hanımlarına böyle kursları tavsiye ediyorum."

45 yaşındaki Halime Atlı ise arkadaşının tavsiyesi üzerine kursa başladığını ifade ederek, kursa katılarak resme olan yeteneğini geliştirdiğini dile getirdi.

Resim yaparak huzur bulduklarını ve stres attıklarını vurgulayan Atlı, "Özellikle ev hanımları bu tür kursları kaçırmasın. Böyle kurslar insanı hayata yeniden bağlıyor. Bizim hayata bakış açımız çok değişti." ifadesini kullandı.

30 yaşındaki Mehtap Şahin, çocukluğundan beri resme merakı olduğunu kaydederek, şöyle dedi:

"Ben de bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kursa başladım. Daha önce hayal ettiğim çalışmaları burada yapma şansını buldum. Kurs hocamızın sayesinde resim yapmanın inceliklerini öğrenme fırsatı bulduk. Kurs, resim yapma konusundaki özgüvenimi artırdı. Hafta içi her gün saat 13.00 ile 18.00 arası kursa gelerek resim yapıyoruz. Şu ana kadar da onlarca eser ortaya çıkardık. Halimizden gayet memnunuz."

Serpil Yavuz (40) da resim yaparak ev stresinden biraz uzaklaştığını, amacının kendisini biraz daha geliştirip deneyimlerini çocuklarıyla paylaşmak olduğunu söyledi.