BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi tarafından üniversiteye bu yıl kayıt yaptıran 4 bin 444 öğrenciye oryantasyon eğitimi verildi.
Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen oryantasyon eğitimlerinin 6 eğitimle tamamlandığı belirtildi.
Oryantasyona, Eğitimlere, Edebiyat, Eğitim, Fen, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Mühendislik ile Orman Fakültelerinin birinci sınıf ve hazırlık sınıfından 4 bin 444 öğrencinin katıldığının aktarılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin üniversite hayatına adaptasyonunu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak, 'Kuruluşundan Bugüne Bartın Üniversitesi' filmi izlendi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Cihangir Kasapoğlu tarafından ise şehir ve üniversite hakkında bilgiler verildi. Etkinlikte, üniversitenin kuruluşundan akademik yapılanmasına, kampüslerden üniversite olanaklarına kadar birçok bilgiyi de paylaşıldı. Öğrencilere, kütüphane arşivindeki basılı materyallere ulaşma ve bunları kullanma konusunda bilgiler aktarıldı.'Uyum Eğitimleri’nde Fakülte ve Yüksekokuldaki programlar hakkında da bilgiler verilerek, öğrencilerin üniversiteyi tamamladıktan sonra karşılaşabilecekleri iş imkanları anlatıldı."