KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 1936'da dünyaya gelen, liseden sonra sinemaya merak salan ve ilk yönetmenlik deneyimini 1959 yılında "Senden Ayrı Yaşayamam" filmiyle yapan, "Bay sinema" olarak adlandırılan yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu tarafından iletişim fakültesi binası yaptırılacak.

İnanoğlu, kendi adının verileceği iletişim fakültesi binasının yapım çalışmalarının başlanması için Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile bir araya geldi.

İletişim fakültesi binasının yapım yeri olarak rektörlük konutunun olduğu alanı teklif eden Polat, İnanoğlu ve beraberindeki heyete konutu gezdirerek bilgi verdi.

Polat, gezide yaptığı konuşmada, fakülte binasının inşaatının başlanabilmesi için kendi konutundan feragat ettiğini söyledi.

Buraya Safranbolu'nun tarihi dokusuna uygun bir binanın rahatlıkla yapılabileceğini ifade eden Polat, binanın Safranbolu'ya yakışacağını belirtti.

İnanoğlu da rektörlük konutu alanının iletişim fakültesi binası için yeterli olacağını kaydetti.

Konutun bulunduğu konumun da kendileri için uygun olduğunu aktaran İnanoğlu, yaz aylarının başında inşaat çalışmalarına hızlıca başlayabileceklerini ifade etti.

Polat ve İnanoğlu, daha sonra Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'ne geçerek iletişim fakültesi binasının projesi üzerinde çalışmalarda bulundu.

Burada yapılan görüşmelerde Rektör Polat ve İnanoğlu iletişim fakültesi binasının mimari projesi üzerinde mutabık kalırken, Safranbolu'nun tarihi dokusuna uygun şekilde yapılacak binada cep sineması, çok sayıda derslik ve otopark olması planlanıyor.