BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, üniversitenin, "Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Bilim, Kültür ve Sanat Ödülleri" vereceğini belirtti.

Coşkun yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de bilim, kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, bu alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde başarı sahibi isimlerin akademik çalışmaları ve üretimlerini desteklemek, özgün eserleri ve diğer faaliyetleriyle kültür ve sanat hayatına medeniyetimizin değerlerinden aldığı ilhamla yeni ufuklar açan kişi ve kurumlara, Bayburt Üniversitesi adına ödül alanları onurlandırmak ve bu yolda yürümek isteyenleri özendirmek amacıyla "Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Bilim Kültür ve Sanat Ödülleri" verileceğinin öngörüldüğü belirtti.

Ödüle layık görülen kişi ve kurumların seçici kurullar tarafından özenle tespit edileceğini ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

“Ödüllere layık görülen kişi ve kurumlar, kendi alanlarında her türlü takdire layık hizmetleriyle kültürümüze iz bırakacak eserler hediye eden şahsiyetlerden seçilecektir. Biz de onların manevi şahsiyetlerinin üniversite adına kayda geçmesi, gençlerimize bu kıymetlerin tanıtılması arzusuyla böyle bir faaliyette bulunuyoruz. Jüri üyelerimizin yapacakları değerlendirmeden sonra 6 Mayıs Cuma günü ödüllerimizin kimlere verileceği açıklanacaktır. Şimdiden jüri üyelerimize çalışmalarında başarılar diliyor, verilecek ödüllerin bilim, kültür ve sanat hayatımıza katkı sunmasını ve bu alanlarda çalışma yapmak isteyen genç akademisyen, kültür ve sanat adamları için ilham verici olmasını temenni ediyorum."

Coşkun, açıklamasında ayrıca, bu yıl ilk defa başlatıkları bu uygulamanın gelenekse hale getirilmesini öngördüklerini kaydetti.