BARTIN (AA) - Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince Amasra'yı 80 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Boran, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 bin yıllık tarihe sahip ilçenin doğal güzellikleri ve huzurlu ortamıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Amasra'nın Hellenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eseri barındırdığını ifade eden Boran, "Amasra, 9 günlük bayram tatilinde de yoğun ilgi gördü. Amasra'nın denizi az dalgalıdır. Doğası ve koyları ilgi çekiyor.Tarihi ilçemizde doğa ve tarih iç içedir. Amasra, sakin ve huzurlu bir yerdir." dedi.

Bayram tatili süresince 80 bin yerli ve yabancı turistin Amasra'yı ziyaret ettiğini belirten Boran, şöyle konuştu:

"9 gün boyunca ilçedeki otel ve pansiyonlarda, yüzde 80 doluluk oranı yakaladık. İlçemizin 6 bin 700 kadar bir nüfusu var. Her geçen gün ilçemize ilgi artıyor. Otel ve pansiyon işletmecilerinden aldığımız rakamlara göre yüzde 80 oranında bir doluluk oranı var. İlçemizdeki otel ve pansiyonların kapasitesi 3 bin yataktır. 80 bin turisti ilçemizde misafir ettik. Dernek olarak, bayram süresince 5 kişilik gönüllü ekibimiz ile ilçemize gelenlere yardımcı olmaya çalıştık."