KARABÜK (AA) - Türk müziğine 80'in üzerinde TRT denetimden geçmiş eser kazandıran bestekar Ahmet Niyazi Şengül, ölümünün 5'inci yılında mezarı başında anıldı.

Safranbolu Aile Mezarlığı'nda yapılan anma programında konuşan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Safranbolu'ya değer katan insanları yad ettiklerini söyledi.

Vakıf olarak Safranbolu'ya değer katan insanları sadece öldükten sonra değil, yaşarken de unutmadıklarını ifade eden Dizdar, "Vakıf olarak biz bu konuda titizlikle çalışıyoruz. Safranbolu'ya katkı veren herkese hak ettiği değeri vermeye çalışıyoruz. Niyazi Şengül de bunlardan birisi. Ölümünün üzerinden 5 yıl geçti. Onun Safranbolu'ya kattıkları asla unutulmaz. Bizler de bunu unutturmamak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

Törende Şengül'ün mezarına çelenk konuldu ve dua edildi.

2011 yılında hayatını kaybeden ve uzun yıllar Karabük'teki küçük bir dükkanda hırdavatçılık yapan Ahmet Niyazi Şengül'ün hayatı hakkında, Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programı Bölümünce belgesel film çekilmiş, araştırmacı-yazar Aytekin Kuş da "Türk Müziğinde Niyazi Şengül" adlı kitap derlemişti.