Dünya genelinde popülerleşmiş olan bazı yabancı dizilerin ülkemizde internetten izlenme oranı, pek çok Türk dizinin gerek internet, gerekse de televizyondan izlenme oranlarını kat kat aşabiliyor.

Yabancı dizi haberleri dahi fazlası ile ilgi çekerken, Türk izleyiciler, yerli dizilerle ilgili gelişmeleri bu kadar sıkı takip etmiyorlar.

Elbette ülkemizde yabancı bağımlılık yalnızca dizilerle sınırlı değil. Sinema eleştirmenlerinin kötü not verdiği, yabancı sinema filmleri gişede, pek çok Türk sinema filmine göre daha fazla izlenme elde edebiliyorlar. Sinema alanında senaryo, kurgu ve elbette en önemlisi bütçe sıkıntıları Türk sinema filmlerinin önünde ki en büyük engel. Malesef ki bu alanda çok fazla üretim yapamıyoruz. Yine de komedi alanında iyi gişe sonuçları elde eden yapımlar üretebiliyoruz. Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik'i, Cem Yılmaz'ın Arif'i, Ahmet Kural ve Murat Cemcir gibi komedi filmleri Türk izleyicisini kırıp geçirebiliyor. Dram alanında son dönemlerin en büyük başarısı ise şüphesiz ki Dağ 2. IMDB'den 9.9 puan alarak büyük bir başarıya imza attığı ve bu puanı hak ettiğini söylemek 'yiğidin hakkını vermek' olacaktır. Sinema alanında yememi gereken 40 fırın ekmek olduğu bir gerçek. Sadece Türk izleyicilere hitap edecek bir komedi ürünü sunmak, Türk sinemasının Dünya'ya açılmasına yetmeyecektir. Yine de bir şeyin altını çizmekte yarar var.

Sinema haberleri 'ne bakarsak, İstanbul Kırmızısı'nı yıldızlar geçidi de kurtaramadı manşetleri yer alıyor. Ancak yerli sinema filmlerini, sadece Türkiye'de ki izlenme oranlarına göre değerlendirmemekte yarar var. İstanbul Kırmızısı gibi arkasında çok ünlü yönetmen ve oyuncuların bulunduğu bir yapımın Türkiye'de hitap ettiği kitlenin az olması dolayısı ile az izlenmesi, filmin suçu değil. Bu nedenle film yapamıyoruz dersek de haksızlık etmiş oluruz. Nitekim İstanbul Kırmızısı, İtalya'da 2. haftasında gişede en çok izlenen 2. film olma başarısı gösterebilmişti. Üretmeye, üretirken de geliştirmeye devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde yerli filmlerde daha yüksek bütçelerle çekildiğinde, inanıyoruz ki Hollywood yapımlarını kıskandıracak projelerde ortaya koyabileceğiz.