BOLU (AA) - Bolu Belediyesinin "Bizim mahalle" projesi ile kent sakinleri isteklerini birinci ağızdan yetkililere aktararak, çözümünde de söz sahibi olacak.

Bolu Belediye Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile her hafta bir mahallede cuma namazının ardından halka pilav ikram ediliyor.

Bu esnada vatandaşlar başta Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz olmak üzere, belediye başkan yardımcıları ve belediye yetkilileri ile bir araya gelerek yemek yerken bir yandan da isteklerini yetkililere aktarma imkanı buluyor.

Proje kapsamında Kuruçay Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek onları dinleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belirli zamanlarda bu tür etkinliklerin olacağını ifade ederek, her Bolulunun dertlerini bizzat ayaklarına kadar giderek dinlemek, hasbıhal etmek ve cumalarını kutlamak için çaba harcadıklarını söyledi.

Konuşmasında, mahallenin sorunlarını da dile getiren Yılmaz, ilerleyen zamanlarda yapılacak çalışmalar neticesinde Kuruçay Mahallesinin sorunlarını en aza indireceklerini belirtti.

Yılmaz, proje hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada da, "Vatandaşa hizmet ederken oturduğumuz yerden, koltuktan ziyade yanlarına gidip bizzat dertlerini dinleyerek, onların içinde olarak ve onlarla aynı havayı teneffüs ederek bir araya gelme projesi anlamında bu çalışmalara ehemmiyet veriyoruz. Bu vasıta ile de aracı olmadan olmadan herkes belediye başkanı ve belediye yetkilileri ile rahatlıkla görüşerek bütün dertlerini ifade edebiliyor." diye konuştu.

Vatandaşların, ilin yönetiminde ve kendi çevrelerinde gördüğü aksaklıkları, eksiklikleri ve beklentilerini belediye yetkililerine rahatlıkla iletebildiğini de sözlerine ekleyen Yılmaz, "Biz de bunlardan yola çıkarak şikayetleri minimize edebilmek için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bütün ekibimizle beraber buradayız." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, bu proje ve benzer çalışmalar sonucunda kamu ve devlet yetkilileri ile vatandaşların bir dost veya arkadaş olarak şehri yöneteceklerini belirtti.