ORDU (AA) - Ordu'nun önemli turizm alanlarından Bolaman Kalesi'nin çevresindeki binalara uygulanacak cephe ve zemin iyileştirme çalışmasıyla cazibesi arttırılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Altınordu ilçesinde başlatılan ve ardından Ünye ile Fatsa ilçelerinde sahil yolu boyunca sürdürülen cephe ve zemin iyileştirme projesinin, ilin turistik noktalarına yayıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin, yaptığı yenilikçi yatırımlarla ilçeleri modern görünüme kavuşturacak çalışmaları hayata geçirdiğini anlatan Yılmaz, "Büyükşehir Belediyesi, Ordu'nun önemli turizm mekanlarından biri olan Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda da cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapmaya hazırlanıyor. Proje, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı." dedi.

Yılmaz, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan gelen uzmanların uygulanacak projeyi yerinde incelediğini belirterek, "Sit alanı niteliğinde olan alanda proje kapsamında 3'ü tescilli kültür varlığı ve sivil mimari yapı özelliğine sahip 25 bina modern görünüme kavuşacak. Yapılacak çalışma ile özellikle yaz aylarında vatandaşların uğrak noktası olan Bolaman Kalesi ve çevresinin cazibesi artacak." diye konuştu.

Yapıların bölge mimarisine uygun olacağına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında bölgenin mimari yapısına uygun zemin katlarda özel kesme taş, üst katlarda ahşap malzemeler ve krem tonlarında boya kullanılarak üç farklı tasarım oluşturuldu. Projeyle birlikte Bolaman ve kale çevresindeki pidecilerin bulunduğu alanda yayaların yürüyüş imkanının arttırılması, binaların cephe ve zemininde iyileştirmeler yapılması, kumsalda düzenlenmiş yeni alanlar oluşturulmasını amaçlıyoruz. Proje, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun onayının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek."