BOLU (AA) - Bolu Belediyesi'nce yaptırılan ve Türk dünyasını buluşturacağı belirtilen Uluslararası Köroğlu Parkı'nda inşaat çalışmaları sürüyor.

Köroğlu kültürüne sahip çıkmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla Alpağut Mahallesi sınırları içinde 75 bin metrekare alana inşa edilecek ve bünyesinde dev Köroğlu heykelinin yanı sıra müze, amfi tiyatro ve at gezinti alanı bulunacak Uluslararası Köroğlu Parkı'nın yapım çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, muhteşem bir manzaraya sahip olan kaide binasının, ağırlayacağı misafirlerine Bolu'yu panoramik olarak izleme fırsatı sunacağını söyledi.

Bolu'nun özel bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bolu, turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti olacak. Geldiğimizden bu yana buna yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bolu özel bir coğrafya. Bu özel coğrafyada özel bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. Parklar anlamında Bolu'nun tam ortasında bir tane Atatürk Orman Parkı yaptık ve orası yaşamaya başladı. Karaçayır'da büyükçe bir park yaptık ve Bolu sokağa çıkmaya başladı. Şu anda ise Bolu'nun kuzeyine Köroğlu Parkını kazandırıyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, Uluslararası Köroğlu Parkı'nın Türk dünyasıyla ortaklaşa yapılan bir proje olduğunu belirtti. Kaide binasının hızla yükseldiğinin altını çizen Yılmaz, bu binanın üzerine, Kazakistanlı bir heykeltraş tarafından hazırlanacak dev Köroğlu heykelinin yerleştirileceğini aktardı.

Çalışmaların yapıldığı alanın tepe olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Burası hiçbir şey olmadan da Bolu'nun her tarafının görüneceği bir tepe. Buraya 35 metre yüksekliğinde bir seyir tepesi oluşturulacak. Bolu'ya, bu parka gelenler o seyir terasından Bolu'yu izleyecekler. Seyir terasının ardından 15 metrelik Köroğlu heykeli gelecek. Bu alanın seçilmesi bizim için çok önemliydi. 80 bin metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz parkta ayrıca 40 metrelik bir platform ve üzerinde 15 metrelik bir heykel olacak. Bu heykel de otobandan geçenler tarafından ve şehrin dört bir yanından görülebilecek. Akşamları ışıltısıyla tüm dikkatleri üstüne çekecek. Parkta Türk dünyasından 8 ülke ve 8 özerk cumhuriyete yer verildi. 'Bizim Köroğlu Parkımız Bolu'dadır' diyebilecekleri bir park için uğraşıyoruz. Her ülkeye de yer ayrılmış durumda. Ziyaretçilerinde dört mevsim gezebileceği tarzda bir park dizayn ettik. Aynı zamanda Türk dünyasının da gelenekleri anlamında burada at, okçuluk ve güreş gibi spor branşları için alanlar olacak."

Yılmaz, parkta, Köroğlu ile ilgili müze, araştırma merkezi, panoramik anlamda Köroğlu'nu tanıtan bir bölüm, yemek, dinlenme ve diğer sosyal alanların da bulunacağını sözlerine ekledi.