BOLU (AA) - Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük, Abant Tabiat Parkı ile Yedigöller Milli Parkı, Ramazan Bayramı tatilinde doğaseverler tarafından ilgi gördü.

Tatilciler, 9 günlük bayram tatilinde temiz havası ve doğal güzelliğiyle dikkati çeken Gölcük, Abant Tabiat Parkı ile Yedigöller Milli Parkını tercih etti.

Tatil süresince Gölcük Tabiat Parkı 8 bin 585 araç ve 33 bin 199 ziyaretçi, Abant Tabiat Parkı 10 bin 400 araç ve 45 bin kişi, Yedigöller Milli Parkı da 3 bin 673 araç ve 15 bin 835 kişiyi ağırladı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinden bu yana Bolu'yu turizm ve spor kenti yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Kentin sadece Abant, Gölcük ve Yedigöller'den ibaret olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Bolu'nun 200 kadar göl ve göleti var. Yüzde 65'i ormanlarla kaplı ve bu doğa harikası yerler bozulmamış durumda. Kentte doğru, tabiatı bozmadan planlama yapabilirsek, gelecekte hem yurt içi hem de yurt dışından çok ciddi anlamda turist alacaktır." dedi.

Yılmaz, 280 bin nüfuslu kentte havayolu ulaşımı alanında çalışmaların sürdüğünü, bunların tamamlanmasıyla turizm atağının da hızlanacağını vurgulayarak, "9 günlük tatil süresince kayıtlı yaklaşık 94 bin kişi Bolu'ya geldiyse, kent nüfusunun üçte biri tatil için gelmiş demektir. Yıl boyunca ziyaretçilerin sayısı da 1 milyonun üzerinde." ifadesini kullandı.