GİRESUN (AA) - Giresun Adası Botanik Bahçesi Projesi kapsamında adada ve karşısındaki Botanik Park'ta yapılacak çalışmalar turizme ivme kazandıracak.

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Giresun İl Özel İdaresi işbirliğinde yürütülen projede Giresun Adası karşısına inşa edilen Botanik Park tamamlandı.

Parkta mescit, çocuk oyun alanı, otopark, gezinti alanları ve sosyal alanlar, yeşil alanlar, süs havuzları ve yürüyüş yolları bulunuyor. Parktaki kapalı bölümlerde ayrıca 4 büfe, hediyelik eşya satış noktası, balıkçıl kuş müzesi, Giresun tanıtım ofisi, ada tanıtım ofisi de oluşturulacak.

Projenin ilerleyen aşamalarında ise Giresun Adası'na nadir türlerde bitkiler yerleştirilmesi planlanıyor.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de üzerinde insan yaşayabilen tek ada olan Giresun Adası'nın turizm için önemli olduğunu söyledi.

Özellikle adaya olan ulaşımı ve adanın geri planını besleme adına Giresun Adası Botanik Bahçesi projesi kapsamında sosyal alanlar oluşturulduğunu belirten Sarıfakıoğulları, "Burası bir futbol sahası büyüklüğünde yaklaşık 23 bin 500 metrekarelik bir alan. Yeşil alanları, çocuk oyun alanları, ilimizi tanıtıcı ofisleriyle inşallah burası turizmde çok önemli bir uğrak noktası olacak." dedi.

Sarıfakıoğulları, parkta inşa edilen 9 kapalı bölümün turizme hizmet edecek ünitelerle donatılmasını amaçladıklarını ifade ederek, bu üniteler için ticari bir amaç olmadığını kaydetti.

Projenin yaklaşık 12 milyon liralık bir ihale bedeline sahip olduğunu aktaran Sarıfakıoğulları, bunun yaklaşık 6 milyon lirasını il özel idaresi, diğer 6 milyon lirasını da DOKAP'ın karşıladığını söyledi.

Sarıfakıoğulları, çalışmaların ana ekseninde Giresun Adası olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi ada koruma altında olduğu için yapabileceğimiz şeyler sınırlı. Bunu koruma kuruluyla müzakere ederek yapıyoruz. Adada yapacağımız çalışmalar yürüyüş yolları, kuş gözlem istasyonu ve botanik anlamında az bulunur cinste bitkilerin orada yetiştirilmesi şeklinde olacak. Böylelikle adanın korunmasına da yardımcı olmuş olacağız."

Botanik bahçe yanındaki rıhtımın uzatılması noktasında proje hazırladıkları bilgisini veren Sarıfakıoğulları, "İnşallah projenin onaylanması halinde hem adaya sefer yapan teknelerin park edeceği bir alan söz konusu olacak hem de adaya giden misafirlerimiz kısa sürede intikal edecekler." diye konuştu.