SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), yıllarca Broadway'de kapalı gişe oynayan "Kurbağa Öyküleri" müzikalini 26 Aralık'ta sahneleyecek.

SAMDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, derin bir dostlukla birbirine bağlı iki yakın arkadaşın öyküsünün anlatıldığı "Kurbağa Öyküleri"nin Türkiye prömiyeri Şahan Gürkan rejisörlüğünde Samsun operasında izleyiciyle buluşacak.

Amerikalı yazar ve illüstratör Arnord Lobel'in "Frog and Toad Stories" adlı resimli çocuk kitabından derlenen öykülerden hareketle yazılan müzikalin yönetmenliğini Çelik Kasapoğlu üstleniyor.

Müzikalde, biri kara, biri su kurbağası iki arkadaşın başlarından geçen eğlenceli maceraları, iki kahramanın dostluklarıyla yalnızlık, kıskançlık, iradesizlik, sabırsızlık gibi korku ve dertlerinin üstesinden gelmeleri anlatılıyor.

Orijinal adı "A Year With Frog and Toad" olan müzikal, Robert ve Willie Reale kardeşlerin sahneye uyarladığı, dünyanın en prestijli tiyatro ödüllerinden "Tony Ödülleri"ne 3 kez aday olan eser, yıllarca Broadway'de kapalı gişe oynadıktan sonra Türkiye'de Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

Türkiye prömiyeri 26 Aralık'ta yapılacak müzikalin dekorları Hakkı Kandır, kostüm tasarımı Aydan Çınar, ışık ise Oğuz Murat Yılmaz'a ait.

Müzikalin diğer temsilleri 15, 16, 17 Ocak 2018'de Samsun Devlet Opera ve Balesi Aydın Gün Salonu'nda sahnelenecek.