ORDU (AA) - Ordu'da aralarında doktor, avukat, ev hanımı ve emeklilerin yer aldığı kadın veliler, halk oyunları gösterisi yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında Altınfındık İlkokulu'nda, kadınlara yönelik açılan halk oyunları kursu sona erdi.

Farklı meslek dallarından kadınlar, yaklaşık 8 ay önce kursa başladı. Kendilerine "Altın Kızlar" adını veren grup, halk oyunları öğrenerek hem günlük hayatın stresinden uzaklaşmayı hem sosyalleşmeyi hem de fiziksel aktivite sayesinde fazla kilolarından kurtulmayı amaçladı.

25-65 yaşlarındaki 45 kadın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında okul bahçesinde düzenlenen programda, halk oyunları gösterilerini sundu.

Okul Müdürü Yusuf Akarsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlik kapsamında öğrencilerin ve velilerin hazırladıkları gösterileri sergilediğini söyledi.

Velilerin bu tarz etkinlikler içerisinde yer almasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Akarsu, "Altın Kızlar grubumuz, çeşitli meslek gruplarında faaliyet gösteren kadınlarımızdan oluşuyor. Kendileri okulumuzda uzun zaman diliminde aldığı eğitimlerle bizlerin en farklı çalışması olarak görünüyor. Velilerimizin, okul ortamında bu tip çalışmalara katılarak hem yeteneklerini sergilemelerini hem de meslekleri dışında farklı alanlarda etkinlik içerisinde bulunmalarını çok anlamlı buluyorum." diye konuştu.

- "11 kilo veren bayanlarımız mevcut"

Eğitmen Mehtap Türe ise eğitimin 8 ay sürdüğünü aktararak şunları söyledi:

"Kadınlarımız halk oyunları oynarken ekibimizde bulunan bir diyetisyen eşliğinde sağlıklı beslenmeyi de öğrendi. Bu şekilde yöre oyunlarını öğrenip hem de kilo vermeyi başarmış oldular. 8 aylık süreç içerisinde en az 4,5, en fazla 11 kilo veren bayanlarımız mevcut. İçlerinden biri de benim. Yöre oyunlarını oynayarak kendilerini gösteriye hazırlayıp sunmaktan heyecan duydular. En güzeli de hangi yaşta olursak olalım hissettiğimiz yaşta olduğumuzu ve çocukluğumuzu kaybetmediğimizi gördük."

- "Günün stresinden uzaklaşmak için kursa katıldım"

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde diyetisyen olan Habibe Tuğcu da günün stresinden uzaklaşmak için kursa katıldığını anlattı.

Kurs süresince beslenme konusunda kursiyerlere yardımcı olmaya çalıştığını aktaran Tuğcu, kursun fiziksel açıdan kadınların kilo vermesine önemli katkı sağladığına dikkati çekti.

Ev hanımı ve iki çocuk annesi Bahar Yıldırım da çocukluğunda halk oyunu oynayamadığını ve öğrenebildiği için mutlu olduğunu belirtti.

Memur olan Fatma Doğuş, işten çıktıktan sonra kursa katıldığını belirterek "Boş kalan zamanlarımızı burada halk oyunları oynayarak geçiriyoruz. Haftanın 3 günü halk oyunlarına gelerek spor da yapmış olduk." dedi.

Öte yandan etkinlikte, öğrenciler de tekvando ve halk oyunları gösterileri sundu, şiir okudu ve şarkı söyledi.