GİRESUN (AA) - AYTEKİN ÖZDEMİR - EYÜP ELEVÜLÜ -  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Yağlıdere ilçesine bağlı Yazlık köyünde yaşayan kadın ve erkek sayısının eşit çıkması, sosyal yaşantılarında da eşitliğe önem veren köyde sevinçle karşılandı.

 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 200 kişinin yaşadığı Yazlık köyü nüfusunun 100'ü kadın 100'ü de erkeklerden oluşuyor. Bu sonuçla ortaya çıkan eşit tablo, köyde yaşayan vatandaşların sosyal ortamdaki yardımlaşma ve paylaşım örneğiyle de örtüşüyor. 

Köy muhtarı Hüseyin Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 31 Aralık 2014 itibarıyla açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, köylerinde eşit sayıda kadın ile erkeğin ikamet ettiğini anlattı.

Köylerindeki kadınların ve erkeklerin bir dayanışma içerisinde yaşam sürdüğünü ifade eden Boz, "Nüfus müdürümüz bana köyümüzdeki sayıyı bildirdi. Tabiki sonucun bu şekilde denk gelmesi tesadüfen olan bir durum. Önceki yıllara oranla nüfusumuz düşmüş. Köyümüzdeki kadın ve erkek nüfusunun aynı olması eşitlik açısından güzel bir durum. Buradaki vatandaşlarımızın yaşantısındaki birlikteliği de bunu yansıtıyor. Kadınlarımıza da çok önem veriyoruz."

Köyde kadın ve erkeklerin birbirleriyle dayanışma içinde yaşadığını ve tüm işlerinde birbirlerine yardım ettiklerini dile getiren Boz, ortaya çıkan sonucun, kadın erkek eşitliğine önem veren köyde güzel bir durum oluşturduğunu kaydetti.

Köy sakinlerinden 80 yaşındaki Süleyman Özdemir de eşiyle birlikte yaşadıklarını ve her konuda birbirlerine yardımcı olduklarını anlattı.

Eşi yemek ve çamaşır gibi işleri yaparken kendisinin çayı demlediğini anlatan Özdemir, bulaşıkları da beraber yıkadıklarını ifade etti.

- "Hayatımızı paylaşıyoruz"

Süleyman Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir de üç senedir hasta olduğunu, bundan dolayı eşinin kendisine çok yardımcı olduğunu söyledi.

Çoğu zaman yemekleri eşinin pişirdiğini dile getiren Özdemir, "Ben hasta olunca o yapıyor, o hasta olunca da ben yapıyorum. Birbirimize ayak, değnek oluyoruz. Beraber hayatımızı paylaşıyoruz. Kendisinden Allah razı olsun, bana bakıyor. Bu şekilde geçinip gidiyoruz" dedi.

Köyde yaşayan 6 çocuk ve 18 torun sahibi Fehime Boz da bahçe işlerinde eşiyle birlikte birbirlerine her konuda yardım ettiklerini vurgulayarak, özellikle bahçe işlerinde birbirlerine yardımcı olduklarını söyledi.