BOLU (AA) - Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, buz tutan göllerin üzerine çıkılmaması konusunda vatandaşları uyararak, "Buz tutan gölün üzerine çıkan vatandaşların uyarılması konusunda gerekirse cezai müeyyide konusunda görüşmeler yapabiliriz, nasıl bir ceza uygularız? Bu konuda da çalışma yapacağız." dedi.

Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle doğal güzelliği ile ünlü ve her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Abant ve Gölcük Tabiat Parklarında bulunan göllerin yüzeyinin buz tuttuğunu belirterek, buz tutan gölün yüzerine çıkmak, yürüyüş yapmak ve fotoğraf çektirmenin çok tehlikeli olduğunu söyledi.

Buz tutmuş göllerin üzerine can güvenliği açısından kesinlikle çıkılmaması gerektiği uyarısında bulunan, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız hem kendi can güvenlikleri için hem de ekolojik denge açısından orasının baskıya maruz kalmaması için buz tutan göllerin üzerine çıkmaması gerek. Buz tutan gölün üzerine çıkan vatandaşların uyarılması konusunda, gerekirse cezai müeyyide konusunda görüşmeler yapabiliriz, nasıl bir ceza uygularız? Bu konuda da çalışma yapacağız. Vatandaşlar, gölün üzerine çıkarak selfie (öz çekim) yapıyorlar. Bu çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya üzerinden görebiliyoruz. Buda bizleri üzüyor. Bunla ilgili gerekli görüşmeleri yaparak cezai müeyyide ne olabilir bunu araştırmasını isteyeceğiz. Gerekirse böyle bir önlem almaya çalışacağız."

Karaağaç, buz tutan göllerin üzerine çıkılmaması konusunda gerekli uyarı tabelaların asıldığını ifade ederek, "Bu tabelalarla vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bu tabelaların sayısını da arttıracağız. Ayrıca ekiplerimizde sürekli olarak vatandaşları uyarmakta. Bilmeyen varsa dikkatlerini çekmeye çalışacağız. Tehlikeli olduğunu ve bu işi yapmamaları gerektiğini hem ileteceğiz hem de önlemini almaya çalışacağız. Bu göllerin üzerine çıkmak hakikaten büyük bir risk." dedi.