TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, amaçlarının büyük bir değer olan Çal Mağarası'nı dünyaya en iyi şekilde tanıtmak olduğunu bildirdi.

Gümrükçüoğlu, dünyanın en uzun mağaralarından birisi olarak kabul edilen, sarkıtları, dikitleri, deresi ve şelaleleri ile tanınan Trabzon'daki Çal Mağarası'nda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Düzköy ilçesinin Çal Mahallesi'nde, deniz seviyesinden 1050 metre yükseklikte yer alan mağarayı inceleyen Gümrükçüoğlu, Çal Mağarası'nın, içindeki sarkıt ve dikitleri, deresi, göletleri ve şelaleleri ile ziyaretçilerine göz kamaştıran bir doğal güzellik sunduğunu ifade etti.

Gümrükçüoğlu, mağaranın çok önemli bir zenginlik olduğunu vurgulayarak, "Bölgede turizmin daha da gelişmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Çal Mağarası gibi bir doğal değerin birçok turizm ülkesinde bile bulunmadığını biliyoruz" dedi.

Mağarayı dünyaya tanıtmak istediklerini işaret eden Gümrükçüoğlu, "Çal Mağarası'na nasıl daha fazla turist çekeriz bunun hesaplarını yapıyoruz. Çeşitli çalışmalar planlıyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz. Mağara yolunun asfaltlanması için çalışma yapacağız. Amacımız büyük bir doğal değer olan Çal Mağarasını, dünyaya en iyi şekilde tanıtmaktır" diye konuştu.