TRABZON (AA ) - Trabzon'un Düzköy ilçesinde, dünyanın en uzun ikinci mağarası kabul edilen Çal Mağarası'nı, ocak-haziran döneminde 10 bin kişi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz seviyesinden bin 50 metre yüksekte bulunan Çal Mağarası'nın sarkıt ve dikitleri, aynı zamanda da içinden geçen deresiyle dikkat çektiğini söyledi.

Çal Mağarası'nın işletmesini Mayıs 2016'da devraldıklarını belirten Gümrükçüoğlu, mağara etrafından detaylı temizlik ve düzenleme çalışması yaptıklarını anlattı.

Gümrükçüoğlu, mağaraya ulaşımı sağlayan yolun 4 kilometrelik kısmının asfaltlandığını, bir süre önce de 1 kilometrelik yürüyüş yolunun onarıldığını ifade etti.

Çal Mağarası'nın sadece Trabzon ve Türkiye için değil, dünya için de çok önemli doğal miras olduğuna dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Belediyemizin işletmesi olan bu doğal mirası dünya turizmine en iyi şekilde sunmak için önemli çalışmalarımız olacak. Bölgedeki mescid ve kır kahvesinin tadilatını kısa sürede gerçekleştireceğiz. Mağaranın ışıklandırılması, yürüyüş yolunun tümüyle yenilenmesi gibi çalışmalar yapmayı da planlıyoruz."

Gümrükçüoğlu, mağarayı ziyaret edenlerin sayısında son dönemde ciddi artış olduğunu belirterek, "Çal Mağarası'nı yılın 6 aylık döneminde 10 bin yerli ve yabancı misafirimiz ziyaret etti. Yapacağımız yeni çalışmalarla Çal Mağarası yerli ve yabancı turistlerin daha fazla ziyaret edeceği mekan haline gelecek." dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'u ziyaret eden herkesi Çal Mağarası'nı görmeye davet etti.