TOKAT (AA) - Tokat'a 5 gün önce gelen Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Müzenin sorumlusu emekli deniz astsubayı Şahin Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tırın 2010 yılından beri Türkiye'yi gezdiğini belirterek, "Vatandaşlarımız müzeyi dikkatli şekilde geziyor, inceliyor. Hatta içlerinden duygulananlar, gözyaşlarını tutamayan vatandaşlarımız oluyor" dedi.

Müzeyi gezenlerin adeta Çanakkale Savaşı'nı yaşadığını anlatan Avcı, bu seneki Türkiye turuna Batman ve Diyarbakır'dan başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Tokat'tan sonra Amasya, Çorum, Çankırı, Kırıkkale ve Ankara'da olacağız. Bu sene Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü sponsorluğunda düzenlemiş olduğumuz Türkiye turumuz, Ankara'da son bulacak. Her sene böyle sponsorlar bulduğumuz sürece turlarımız devam edecek. Tokat'taki ilgiden memnunuz. Saat 09.00'dan 17.30'a kadar açığız.  Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla 'Şehitler diyarından Anadolu'ya' sloganıyla yola çıktık."

Gezici müzeyi gezen Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Yanar, çok duygulandığını belirterek, "Neredeyse ağlayacağım" dedi.

Yanar, "Çanakkale'ye de gittim, insanın duygulanmaması elde değil. Atalarımız, orada bu vatan için sen şusun sen busun diye ayırmadan hep birlikte düşmana karşı tek yürek olarak mücadele vermiş ve bu vatanı bize emanet etmiş. Biz de bunu korumak zorundayız. Buraya girdiğim anda o duyguları yaşadım. Çanakkale'ye gidemeyenlerin görmesi açısından Tokat'a böyle bir hizmetin getirilmiş olması ve bunun Tokatlı'ya, Tokat gençliğine sunulması bence çok güzel bir hizmet" diye konuştu.