TRABZON (AA) - Çarşıbaşı Gazi İlkokulu bünyesinde "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında "Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane)" açıldı.

Açılışa, Çarşıbaşı Kaymakamı Hakan Hakyemez, Garnizon Komutanı Abdurrahman Çakır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Usta'nın yanı sıra daire amirleri, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Hakyemez, kütüphanenin halka da açık olduğunu belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında kurulan zenginleştirilmiş kütüphanemizi açıyoruz. Bu bağlamda açılışını yapacağımız kütüphane, zengin kitap içeriği ve internet imkanıyla hem öğrencilerimize hem de velilerimiz ve ilçe halkına hizmet edecektir. Burada güzel bir işbirliğinin sonucunu hep beraber göreceğiz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Usta da kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Biliyoruz ki bu sizlerin çabasıyla gerçekleştirilmiş bir kütüphane. Bu çabanız ve gayretiniz bizim için çok değerlidir" diye konuştu.

Okul Müdürü Serkan Akkan ise kütüphanede 2 bin 500 kitap bulunduğu kaydederek, "Öğrencilerimiz burada hem aradığı kitapları bulabilecek hem ders çalışabilecek hem de internet aracılığıyla ülkemizin en büyük kütüphanesi olan milli kütüphanenin imkanlarından faydalanabilecektir. İnternet ağı ile Milli Kütüphane'ye de bağlantılı olan kütüphanemizin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araçları ve Yayımlar Daire Başkanı Ercan Şen'in katkılarıyla okula kazandırılan Z-Kütüphane'nin yaklaşık 60 bin liraya mal olduğu bildirildi.