ORDU (AA) - Ordu'da açılan teknoloji ve tasarım atölyesinde çocuklar, hayal ettikleri oyuncakları üretme şansı yakalıyor.

Altınordu Belediyesince Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokağı'ndaki tarihi bina restore edilerek, sanat atölyesi haline getirildi.

"Üreten çocuk yetiştirmek" sloganıyla kurulan atölyede çocuklar, ahşap tasarım ve robotik eğitimi alıyor.

Hafta boyunca açık olan atölyede usta öğreticiler eşliğinde çocuklar, hayallerindeki oyuncakları üretme imkanı buluyor. Çocuklar, ahşabı işleyip boyayarak yaptıkları oyuncakları, evlerine götürebiliyor.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süre önce hazırladıkları mekanı çocukların hizmetine sunduklarını söyledi.

Atölyede çocukları robot ve teknolojisiyle tanıştırdıklarını anlatan Tekintaş, diğer taraftan ahşap dokuyu çocuklarla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Tekintaş, "Çocuklara, kıl testeresinden zımparaya kadar ne varsa kullanarak yapacakları oyuncaklarla, mesleki beceri kazandırılması amaçlanıyor." dedi.

Çocukların el becerilerinin gelişmesinden ailelerin de mutluluk duyduğunu dile getiren Tekintaş, "Çocuklar, buradaki küçük, tehlikesiz makineleri kullanıyor. Öğretmenlerimiz de tek tek onları takip ediyor. Yaz döneminde gösterilen ilgi bizi son derece mutlu etti. İnşallah okul sezonunda 16'lı gruplar halinde çalışmalara devam edeceğiz." diye konuştu.

Tekintaş, çocuklarda özellikle internet ve bilgisayar bağımlılığı ile kötü alışkanlıkların önüne geçilmesi amacıyla atölyenin önem arz ettiğini bildirdi.

- "Emek harcadığımızda daha fazla sahipleniyoruz"

El sanatları öğretmeni Aslı Altaş ise çocukların kendi oyuncaklarını üreterek hayallerini gerçekleştirdiğini ve sanatla bir arada olduklarını söyledi.

Kursa katılan 12 yaşındaki Yusuf Berk Akçay da yaz tatilini iyi değerlendirmek için atölyeye geldiğini anlattı. Akçay, şunları kaydetti:

"Evde olsam boş işlerle, tabletle uğraşacağım. Onlar bir işe yaramıyor ancak burada yaptığımız şeyler gerçekten el becerisi, emek. İnsan bir şeye emek harcayınca daha fazla sahipleniyor. Pürüzlü ahşabı zımparalıyor, sonra boyuyoruz. O esnada insan güzel olduğunu görüyor ve seviniyor. Daha parlak olsun diye vernik de yapıyoruz. Mesela verniğin ne olduğunu burada öğrendim. Oyuncağa emek harcamak bizim açımızdan iyi oluyor. Eve götürdüğümüzde 'Bu benim oyuncağım' diyorsun."