ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen "Kadın Emeği Fuarı" açıldı.

Çorum Belediyesinin 5 mahalledeki Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören kadınların el emeğiyle yaptıkları ürünleri sergilemesi amacıyla düzenlenen fuarın dördüncüsü, Hürriyet Meydanı'nda kurulan büyük çadırda açıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda, belediyenin kültür merkezlerinde verilen çeşitli kurslarda eğitim gören 70 kadının tasarladığı eserler yer alıyor. Açılış töreni yarın gerçekleştirilecek fuar, 10 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Bahçelievler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Sibel Aksungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda, kadın kültür ve sanat merkezlerinde eğitim görmüş 70 kadının el emeğinin sergilendiğini söyledi.

Amaçlarının hem kadın kursiyerlere gelir sağlamak hem de merkezlerin tanıtımını yapmak olduğunu belirten Aksungur, "Kadınlar evlere, iş yerlerine, bahçe ve tarlalara kadar dalga dalga yayılmıştır. Yani yaşamımızın her anında, hayatımızın her safhasında kadın elinin inceliğine ve zarafetine rastlamaktayız. Bu fuarda da onların el emeği, göz nuru eserleri sergileniyor. Çoğunlu ev hanımlarımızın oluşturduğu kadınlarımız, hem yaptıkları ürünleri tanıtacak hem de onları satarak aile bütçesine katkıda bulunacaklar." dedi.

Fuarın 10 Mayıs'a kadar açık kalacağını aktaran Aksungur, tüm Çorum halkını fuara davet etti.

Fuara katılan kursiyer kadınlar da emeklerinin sergilenmesini sağlayan belediyeye teşekkür etti.