Ancak artık daha dayanıklı malzemelerle üretilen çekmece rayları sayesinde uzun yıllar sorunsuz bir kullanım elde etmek de mümkün olabiliyor. Siz de evinizdeki çekmecelerin raylarını kolaylıkla değiştirebilirsiniz. 

Evde Çekmece Rayları Nasıl Yenilenir?

Mutfak dolaplarından gardıroplara, şifonyerlerden TV ünitelerine kadar hemen her mobilyaya kazandırılan çekmece alanlarında 25’lik ya da 30’luk çekmece rayları kullanılıyor. Farklı metal malzemelerden imal edilen bu raylar vida yardımı ile ahşap olan iç kısma monte ediliyor. Ardından çekmece bölümüne de doğru şekilde rayları monte etmeniz halinde, hiçbir sorun yaşamadan çekmecelerinizin ilk günkü kadar kaygan ve pratik olmasını sağlayabilirsiniz. 

Gözden kaçırmamanız gereken unsur, doğru ölçüde çekmece rayları satın almanızdır. Çünkü olması gerekenden daha kısa ray almanız, çekmecenizin tam olarak açılmasını önler. Uzun olması ise kapanmasını engeller. Bu nedenle rayların ölçüsüne dikkat ederek, ihtiyacınız olan ölçüde bir ürün satın almanız gerekir. Raylar 25 cm’den başlayarak 50 cm uzunluğa adar çıkabiliyor. İhtiyacınız olan ray ölçüsünü tespit etmek için çekmecenizin sağ ya da sol yanını ölçebilirsiniz. 

Çekmece Rayının Ölçüsü Nasıl Öğrenilir?

Örneğin çekmecenizin yan bölümü 38 cm ise 35’lik bir ray almanız yeterli olacaktır. Kaliteli ve dayanıklı ürün çeşitlerine yönelmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede kısa süre sonrasında yeniden çekmece raylarını değiştirme ihtiyacı duymadan, mobilyalarınızın bu alanını zahmetsizce kullanmaya devam edebilirsiniz. Metal malzemeden üretilen rayların daha uzun ömürlü kullanım sunduğunu bilmenizde fayda var. 

Bu ürünleri temin etmek için hırdavat malzemeleri satan mağazalara giderek zaman kaybetmeniz gerekmiyor. İnternet üzerinden online olarak kolaylıkla sipariş verebilirsiniz. Üstelik online sipariş ile çok daha fazla ray seçeneğini inceleme şansını da yakalamış olursunuz. Daha cazip fiyatlarla karşılaşmanız da internetten alışverişin avantajları arasında yer alıyor. 

Kaliteli ve uygun fiyatlı çekmece raylarına kısa yoldan ulaşmak için www.hirdavatmalzeme.com adresine de tıklayabilirsiniz. Hemen her ölçüde çekmece rayı satışı yapan bu adreste geniş ürün çeşidi yelpazesi bulunuyor. Bu adres ürünleri kısa sürede adrese ulaştırıyor.