KARABÜK (AA) - Devlet Sanatçısı Sadi Yaver Ataman, ölümünün 20. yıl dönümünde Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen törenle anıldı. 

Safranbolu Halk Kültürü Derneği ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından, Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen "Sadi Yaver Ataman'ı Anma Programı"nın sunuculuğunu Ataman'ın torunu Ataman Erkul yaptı.

Ataman'ın hayatının anlatılmasının ardından konuşan Ataman'ın kızı Güvenay Ataman, babasının tam bir Safranbolu aşığı olduğunu söyledi. 

Babasının Anadolu'nun her yöresinde saha araştırması yaptığını belirten Ataman, "Gezdiği yerlerin türkü ve folklorik değerlerini topladı. Bunları İstanbul'a getirerek tüm Türkiye'ye tanıtmaya çalıştı. Onun nazarında Safranbolu'nun türküleri en güzelidir. Safranbolu aşığı olan babamın anılmasında ve bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. 

Konuşmanın ardından Safranbolu Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Daha sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı ve TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Nursaç Doğanışık konser verdi. 

Anma programına Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, KBÜ Rektör Yardımcısı İbrahim Kadı, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Ataman'ın ailesi, yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.