TRABZON (AA) - Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Bilal Erdem, "İnternet ortamında yaptıklarımızdan, sokakta yaptıklarımız kadar sorumluyuz." dedi.

Erdem, Of Kaymakamlığı, Of Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen, "Dijital Hayat" konulu konferansta yaptığı konuşmada, teknolojik gelişmeler hakkında bilgi vererek, "Teknolojiye karşı olmak değil, teknolojinin zararlarına karşı olmak gerekir." diye konuştu.

İnternet ortamındaki arama motorlarına ve yaratabilecekleri tehlikelere dikkati çeken Erdem, "Ülke olarak biz de kendi arama motorumuzu kurmalıyız. Yoksa bize sunulanla yetinmek zorunda kalırız." değerlendirmesinde bulundu.

Erdem, "İnternet ortamında yaptıklarımızdan, sokakta yaptıklarımız kadar sorumluyuz." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için sokakta yapamadığınızı internet ortamında yapmayın. Burada yapılan suçlar anında bulunup cezai işlemle karşılık buluyor. İçerikten sizler sorumlusunuz. Sizlerin hesabından, sizler sorumlusunuz. 'Bana bir şey olmaz' demeyin. Başına bir şey gelenlerin neredeyse tamamı, 'bana bir şey olmaz' diyenlere olmuştur. Güçlü ve zaman zaman değiştireceğiniz şifreler kullanın. Bilgilerinizi depolayın, virüslere karşı uyanık olun. Siber güvenlik konusunda bilgi sahibi olun ve aile paketleri kullanın. Sosyal mühendisliğe karşı uyanık olun. Aile fotoğraflarını, doğum tarihlerinizi, tatil bildirimlerinizi, yer bildirimlerinizi, telefon numaralarınızı, itiraf gibi şeyleri internette paylaşmayın."

Konferansa, Of Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da katıldı.