RİZE (AA) - Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında Rize'nin İyidere ve Pazar ilçelerinde inşa edilen çift tüp tünellerin doğa ile bütünleşmesi, ilgi çekiyor.

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında 2001'de trafiğe açılan İyidere'deki Sarayköy tünelinin gidiş tüpü bin 830, geliş tüpü ise bin 805 metre uzunluğunda inşa edildi. 2007'de yapımı tamamlanan Pazar tünelinin gidiş tüpü bin 854 metre, geliş tüpü ise bin 752 metre uzunluğunda.

Karayolları ekiplerince çevre düzenlemesi gerçekleştirilen tüneller, bölgenin bol yağış alması nedeniyle kısa sürede yeşile büründü.

Bazı fotoğraf tutkunlarının havadan görüntülediği tüneller, vatandaşların da ilgisini çekiyor. Tünellerin üzerinde evler olması da farklı bir görüntü oluşturuyor.

Sarayköy tünelinin inşa edildiği dönemde muhtarlık yapan Talip Kalkavan, "O dönem Karadeniz Sahil Yolu yapılacağı zaman bizim sahilden geçecekti. Karar alındı tüneller yapıldı. Hem Karadeniz Sahil Yolu yapıldı hem de bizim sahillerimizi kurtardık." dedi.

Tünellerin çok güzel yapıldığını ifade eden Kalkavan, şunları söyledi:

"Tünel yapılırken aynı zamanda çevreye bir zarar verilmedi. Doğamız da bozulmadı. Tünel yapıldığı zaman hiç olumsuz tepki almadık. 'Tüneller çok güzel oldu' diyenler de oldu. Aynı zamanda yapıldığı zaman çevreye de herhangi bir zararı olmadı, tam tersine doğayla iç içe oldular."