TRABZON (AA) - ATİLLA KURTOĞLU - Doktor İsmet Eraydın'ın senaryosunu yazıp yönettiği, aynı zamanda rol de aldığı komedi filmi "Emicem Hospital" gösterime girmeye hazırlanıyor.

Çekimleri Trabzon'daki bir hastanede tamamlanan filmin senaristi ve yönetmeni Doktor Eraydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "küfürsüz komedi" anlayışıyla filmi çektiklerini belirterek, "Maalesef filmlerde küfür edilerek komedi yapılmaya çalışılıyor. Bizim iddiamız küfürsüz komedi yapma yönünde. Bu sebeple filmimizde seyirci sınırlaması yok" dedi. 

Daha önce de "Tepenin Uşakları" adlı sinema filmini çektiğini hatırlatan Eraydın, ikinci deneyimini "Emicem Hospital" ile yaşadığını vurguladı.

Filmin maliyetinin 600 bin lira civarında olduğunu ifade eden Eraydın, "Önceki filmimde hikaye çok güzeldi fakat maddi sıkıntılardan dolayı çekim kalitesiyle ilgili sıkıntılar vardı. Bu filmimizde hem güzel bir hikayeyi hem de çekim kalitesini yakaladık" diye konuştu.

Kasım ayında gösterime girecek filmde yaş sınırlamasının bulunmadığını, ailecek izlenebilecek bir film olduğunu belirten Eraydın, "Filme özelikle Karadenizlilerden, sağlıkçılardan destek istiyoruz. İnsanlar küfürsüz komedinin olmasını istiyorlarsa, küfürsüz komedilere destek versinler. Sinema salonlarına ailecek gidip, bozulmadan izleyebilecekleri tek film olduğunu iddia ediyoruz. Çoluk çocuk sinemaya gittiklerinde, kötü bir sahneye denk gelince, 'hadi çıkalım' demeyecekler" ifadelerini kullandı.

Filmde Merve Akaydın, Sinan Bengier, Ali Erkazan, Wilma Elles gibi ünlü oyuncularla, ilk kez kamera karşısına geçen amatör oyuncuları harmanladıklarını vurgulayan Eraydın, "Bu filmde en büyük şansım dışarıdan getirdiğimiz oyuncuların kaprisli olmamasıydı. Buradaki oyuncularla uyum içerisinde çok güzel bir film ortaya çıkardığımıza inanıyorum" dedi.

- Başrol oyuncusu amatör

Filmde doğal bir yetenek olduğuna inandığı Selaatin Çakır'ı başrolde oynattığını ifade eden Eraydın, "Profesyonel oyuncular varken başrolü ona verdim. Sinema dünyasından sadece bir şeyler almak değil, bir şeyler de vermek gerekiyor. Sinemaya yeni bir yüz daha kazandırmış olduk" diye konuştu.

Filmin başrol oyuncusu Selahattin Çakır ise daha önce garsonluk, çaycılık yaptığını, filmin çekimlerine başlandığında ise işsiz olduğunu söyledi.

Çekimler sırasında çok heyecanlandığını dile getiren Çakır, "İlk sahnem Wilma Elles ile düşünebiliyor musunuz? Wilma hanımı görünce donup kalıyorum.  Bırakın rolü, adımı bile unutuyorum. İnanın ne yaptığımı bilemiyorum. Bu halde başrol oynadım" dedi.

Yıllarca televizyonda hayranlıkla izlediği insanlarla aynı filmde rol almanın heyecanının tarifsiz olduğunu belirten Çakır, şöyle devam etti:

"Sinan Bengier, Ali Erkazan ve Merve Akaydın, Wilma Elles'i hep televizyonda izliyordum. Şimdi onlarla filmde oynadım. Eşim hala o isimlerle aynı filmde oynadığıma ve başrolde olduğuma inanmıyor. Bir akşam eve gittim, eşim bana 'iş buldun mu?' diye sordu. 'Evet buldum. Yeni bir filmde başrol oynayacağım' deyince, eşim yarım saat güldü. Kadın hala inanmıyor. Ben sabah evden çıkarken 'sete gidiyorum' diyorum. Eşimse hala 'iş bulmadan gelme' diyor. Sanıyorum film vizyona girene kadar da inanmayacak."

Çekimlerinin tamamı hastane ortamında gerçekleştirilen filmde, sağlık personelinin karşılaştığı trajikomik olaylar konu alınıyor.