Beşiktaş Belediyesi, Türk sinemasının 100’üncü yılını karnaval tadında kutladı. Etkinlikte bir araya gelen Yeşilçam’ın unutulmaz sanatçıları, dönemin filmlerinde kullanılan klasik otomobiller ile şehir turu yaptı.
Beşiktaş Belediyesi, Türk sinemasının 100’üncü yılını dolu dolu kutladı. Dolmabahçe Sarayı önünde Yeşilçam’ın unutulmaz sanatçıları ve dönemin filmlerinde kullanılan klasik otomobiller bir araya geldi. Etkinliğe, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Oya Aydoğan, Nuri Alço, Serpil Çakmaklı, Salih Kırmızı, Levent İnanır, Yılmaz Köksal, İzzet Güney Eşref, Kolçak ve Yusuf Sezgin ve çok sayıda oyuncu katıldı. Yeşilçam’ın usta oyuncularına vatandaşlar yakın ilgi göstererek hatıra fotoğrafı çektirdi. Uzun sürenin ardından bir araya gelen Yeşilçam oyuncuları, açılış konuşmalarının ardından 100’üncü yıl adına bir pasta kesti. Ünlü oyuncular daha sonra kendileri için hazırlanan klasik otomobillere binerek şehir turuna çıktı.
Etkinliğe katılan Bahar Özkan, özel bir Yeşilçam günü yaşadıklarını belirterek, “Eskiden de biz böyleydik halkla iç içeydik. Eski günleri yaşıyoruz. Çok güzel. Şuan oyuncular çok iyi. Çok daha iyi yerlere gidilecek. Ama Yeşilçam’ı ve oyuncularını unutmamalarını istiyoruz” dedi.
Nuri Alço ise nostalji yaşadığını kaydederek, “Yıllar öncesine gittik. Bizim bayramımız sayılır. Bütün Yeşilçamcılar burada. Bayram havası oldu. Eski İstanbul’u yaşıyoruz” diye konuştu.
Şehir turu için bindiği klasik otomobili Yeşilçam filmlerinde de kullandığını kaydeden Alço, “Yıllar sonra cam gibi duruyor. İyi bakılmış. Dernekler bile arabalara değer veriyor ama bize verilmiyor” diye sitem etti.
(İHA)