ORDU (AA) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz mesajında, tiyatronun, toplumsal hayatın içinden çıkan ve insanın özünü araştırıp farklı yönleriyle tekrar insana ve dolayısıyla topluma yansıtmayı amaçlayan bir sanat olduğunu belirtti.

Tiyatronun, her dönemde ve her toplumda çeşitli şekillerde var olduğunu dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

"Tiyatro iyi, kötü tüm yanlarıyla insanı yine insana anlatmak suretiyle insan yaşamına güç ve donanım, toplumsal gelişim sürecine ise hız kazandırmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözleriyle sanatın, insan hayatındaki değeri ve rolünü belirtmiştir. Ülkemizin estetik ve sanatsal yönden gelişmesine katkılarını başarıyla sürdüren ve köklü bir geleneği olan Türk tiyatrosunun daha da güçlenmesi için Türkiye Cumhuriyeti olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız."

Yavuz, Ordu'nun Devlet Tiyatrosu ve Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun yanı sıra değişik sivil toplum kuruluşları içinde tiyatro etkinlikleri yapan topluluklara sahip olduğuna işaret ederek, tüm tiyatro sanatçıları ile seyircilerin Dünya Tiyatro Günü'nü kutladı.