DÜZCE (AA) - Düzce Valisi Cevdet Atay, İçişleri Bakanlığınca uyuşturucuyla mücadele kapsamında başlatılan "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesine ilişkin, "Bu savaşta annelerimizin sevgisi ve şefkati en büyük silahımızdır." dedi.

Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Soğancı Ek Hizmet Binası'nda İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Vali Atay ile Düzce Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, ilgili kurum müdürleri ve yaklaşık 200 kadın katıldı.

Annelere uyuşturucu madde kullanımı durumunda çocuklarında oluşabilecek davranış değişikliklerini anlatan görevli polisler, çocukları ve gençleri uyuşturucudan uzak tutabilmek için anne ve emniyet güçlerinin iş birliğinin önemini vurguladı.

Vali Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukları en iyi gözlemleyen kişilerin anneler olduğunu söyledi.

Bu tür toplumsal problemlerde topyekun mücadelenin önemli olduğunu belirten Atay, şöyle konuştu:

"Sokakları uyuşturucu maddelerden temizlemeye çalışan ekipler, evin içinde çocuklarını izleyen annelerin herhangi bir hal ve davranış durumunun değişmesi durumunda kendileriyle iletişime geçmesini istiyor. Polisler, anne ve çocuk arasındaki bağı kullanarak gençleri ve çocukları uyuşturucu maddelerin kullanımından uzaklaştırmayı amaç ediniyor. Annelerimizin bu konuda yavrularının yanında olması en önemli husustur. Bu savaşta annelerimizin sevgisi ve şefkati en büyük silahımızdır. Çocuklarımızı kötülüklerden korumak ve kötü insanlardan uzak tutmak sizlerin ve bizlerin elindedir. Bir arada çalıştığımız sürece aşamayacağımız bir problem söz konusu değildir. Burada sizlerin ve devletimizin gücü bir araya geldiğinde bu tip zehir tacirleriyle savaşımızı sürdüreceğiz."