Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen turne kapsamında Tekirdağ ve Kırklareli’nin ardından Edirne’de müzikseverlerle buluştu.

Çoksesli evrensel müziğin Türkiye’de yaygınlaştırılması için çeşitli projeler üreterek klasik müziğin daha fazla insan tarafından tanınıp sevilmesini hedefleyen Doğuş Grubu, ana sponsoru olduğu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte yürüttüğü ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesinin altıncısını Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir’e taşıyor. Proje kapsamında kentte gelen Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Edirnelilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

KAMPÜSTE SENFONİK AKŞAMLAR’IN BU YILKİ ÜÇÜNCÜ DURAĞI EDİRNE OLDU

9 Kasım Pazartesi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile başlayan ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesi, 10 Kasım Salı günü Kırklareli Üniversitesi’yle devam etti. CSO, 11 Kasım Çarşamba günü ise Edirne Bahçeşehir Koleji Salonu’nda düzenlediği konserle müzikseverlerle buluştu. 13 Kasım tarihinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde gerçekleşecek konserin ardından, 14 Kasım Cumartesi günü de Balıkesir Üniversitesi’nde vereceği konserle turneyi noktalayacak olan CSO, Edirne’deki müzikseverlerin beğenisini topladı.

İDİL BİRET, CSO İLE AYNI SAHNEDE

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, ünlü piyanist İdil Biret’e eşlik etti. Biret, konser sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede çok yetenekli müzisyenlerin yetiştiğini ancak dinleyicinin yeteri kadar fazla olmadığını söyledi. Dinleyicinin az olmasından dolayı fevkalade yetenekli insanların konser verme imkanı bulamadığını dile getiren ünlü piyanist Biret, “Üniversiteler başta olmak üzere her yerde konser imkanlarının sunulması ile klasik müziğin aktif halde tutulması gerekiyor. Çünkü dinleyici isterse insan gidiyor ve çalıyor” dedi.

(İHA)