Türkiye’nin demokrasi mücadelesine İngiliz sanatçı Elton John’dan sonra bir destek de Belçikalı sanatçı Lara Fabian’dan geldi.
Elton John, EXPO 2016’da 9 Eylül’de gerçekleştireceği konser öncesinde gönderdiği mektupta, “Türkiye’deki EXPO 2016 Antalya konserimi büyük bir zevkle gerçekleştireceğim” demişti. Lara Fabian ise 24 Eylül’deki konseri öncesinde sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda ücretsiz gerçekleştireceği konser için, “Ruhu yaralı bu güzel ulusa küçük bir katkı” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından dünyaca ünlü sanatçılardan Türkiye’ye destek gelmeye devam ediyor. 24 Ağustos’ta EXPO 2016 Antalya’da konser verecek olan aşk şarkılarının büyülü sesi Lara Fabian, 1 milyon 200 bine yakın takipçisi olan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türk halkının yanında olduğunu gösterdi.

"BU GÜZEL ULUSUN YARALI RUHUNU İYİLEŞTİRMEK İÇİN..."
“Je’taime” (Seni seviyorum) parçasıyla gönüllerde taht kuran ünlü şarkıcı Fabian, sosyal medya hesaplarında EXPO 2016 Antalya konser afişinin altında yaptığı paylaşımda “Antalya…Türkiye, bir hafta içinde…’mavie odada tienne-konser’i Antalya. Girişi ücretsiz bu konser, bu güzel ulusun yaralı ruhunu iyileştirmek için küçük bir katkı’. Antalya şehrine ve EXPO 2016 Antalya yetkililerine bunu mümkün kıldıkları için çok teşekkürler” ifadelerini paylaştı. Fabian paylaşımının yanında bir de kalp sembolü koydu.
Lara Fabian’da önce de EXPO 2016 Antalya’da 9 Eylül Cuma günü konser verecek olan dünyaca ünlü şarkıcı SirElton John, EXPO 2016 Antalya Ajansı’na bir mektup göndermiş ve Türkiye’de yaşananların demokrasi ve özgürlük ortamını bozmaya yönelik olduğunu vurgulamıştı. Mektubunda 9 Eylül’de konser için Antalya’da olacağını belirten John, yaşananları baş ağrısı olarak nitelendirerek, “Türkiye’yi önceki konserlerimden biliyorum, yapılanlar güzelliklerin üzerine gölge düşüremez. 9 Eylül’de Türkiye’deki EXPO 2016 Antalya konserimi büyük bir zevkle gerçekleştireceğim” ifadelerini kullanmıştı.
(İHA)