SAMSUN (AA) - Samsun'da doğuştan cam kemik hastası olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Muammer Koç (32), ikinci kişisel resim sergisini açtı. 

Yeşilyurt AVM Sanat Galerisi’nde Vali İbrahim Şahin tarafından açılan sergide, Koç'un, ahşap yakma ve yağlı boya eserlerinden oluşan yaklaşık 60 tablosu yer aldı. 

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koç, sergide 60 eserinin bulunduğunu söyledi.

Serginin ahşap yakma ve yağlı boya üzerine yapılan eserlerden oluşturduğunu belirten Koç, "5 seneden beri bu işle uğraşıyorum. Resim yapmayı daha çok stres atma ve sanata aşkım olarak görüyorum. Gidemediğim yerlere gitmek, ifade edemediğim duygularımı ifade etmek için resim yapıyorum. Bu çalışmalarım beni hayata motive ediyor. Resimlerimde özellikle o an ki duygularımı yansıtıyorum" dedi.

Engellinin kendisine asla bir engel oluşturmadığını dile getiren Koç, "Asıl engel beyinlerde oluşan engeller. Engelli de olsa herkesin kendini iyi hissetmesi için çeşitli etkinliklere ve hobilere yönelmesi lazım. Ben sadece resim değil, sporla da uğraşıyorum. Yani engelli diye evde oturmanın bir anlamı yok. Sosyal hayatın içine rahatlıkla herkes girebilir. Yeter ki o kişi beynindeki engelleri kaldırsın" diye konuştu.

Sergi bir hafta boyunca ziyarete açık kalacak.