ORDU (AA) - Ordu Meslek Eğitim Merkezinde güzellik ve saç bakımı üzerine eğitim alan gençler, kendileriyle aynı yaş aralığındaki işitme engelli kızların saç ve cilt bakımını yaptı.

Nuriye Halit Çelebi Eğitim Meslek Lisesinde eğitim gören işitme engelli öğrenciler, kendilerini daha huzurlu ve mutlu hissetmeleri amacıyla getirildikleri Meslek Eğitim Merkezinde, saç ve cilt bakımı yaptırdı.

Eğitim merkezinde görevli bedensel engelli öğretmen Birsen Çelenk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin de saç ve cilt bakımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İşitme engelli öğrencilerle saç ve cilt bakımı üzerine eğitim alan kursiyerleri kaynaştırmak için bir araya geldiklerini ifade eden Çelenk, aynı zamanda engelli öğrencilerin güzellik adına bakımlarını yaptıklarını söyledi.

Kursiyerlerinin, iş hayatında bu tür müşterilerle nasıl diyalog kurulmaları gerektiğini, rehber öğretmenler eşliğinde öğrendiğini de dile getiren Çelenk, "Hem bizim öğrencilerimiz, hem de engelli öğrenciler etkinlikten memnun kaldı" dedi.

- "Ben de engelliyim ama yılmadım"

Çelenk, kendisinin de ortopedik engelli olduğunu kaydederek, "Toplumda her birey üretken olmalı. Hiçkimse birbirinden farklı değil. Ben de engelliyim ama yılmadım ve çalışma hayatı içerisindeyim. Toplumda engellilerin herhangi bir işi yapamayacağı algısı var. Bunun tersine her zaman yanlarında olarak destek vermeliyiz" diye konuştu.

Nuriye Halit Çelebi Eğitim Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Elif Balgürbüz ise öğrencilerinin sosyalleşmesi ve güzelliklerine güzellik katmaları adına verimli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kursiyer Nurcan Köksal da akranlarının yüzünü güldürdükleri için mutlu olduklarını kaydetti.