BARTIN (AA) - Bartın Valisi Nusret Dirim, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye genelindeki adliyelerde örgüt yapılanmasını kurduğu ve 24 ilin sözde üst düzey sorumlusu olduğu iddia edilen Bilal Ünsal'ın kentte yakalanmasına ilişkin, "Arkadaşlar bu operasyonu yaptıklarında, böyle önemli bir şahsiyet ve FETÖ ile bağlantılı önemli bir kişi olduğunu bilmiyorlardı. Sorgulama sırasında ortaya çıktı." dedi.

Cemal Aliş tarafından 6 Eylül 1924 yılında kurulan Bartın Gazetesi'nin yayına hayatına başlamasının yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Dirim, gazetenin tarihinin, Bartın ve Türkiye'yi yansıttığını ifade etti.

Gazetenin Arapça nüshasına bakıldığında, bugün konuşulan sorunların o zamanlarda da işlendiğini belirten Dirim, "Gazetemizin tarihi, medyanın önemini anlatıyor. Bu belgeleri itina ile sakladığınız için teşekkür ederim. Toplumun bilgilenmesi anlamında ülkemizde çok önemli bir kamu görevi yapıyor. Toplumun sağlıklı bilgilenmesi konusunda ciddi bir kamu göreviniz var." diye konuştu.

- Ünsal'ın Bartın'da yakalanması

FETÖ'nün Türkiye genelindeki adliyelerde örgüt yapılanmasını kurduğu ve 24 ilin üst düzey sorumlusu olduğu iddia edilen Ünsal'ın Bartın'da yakalanmasına ilişkin soruları da yanıtlayan Vali Dirim, operasyon yapıldığında zanlının sözde üst düzey sorumlu olduğunun bilinmediği ifade ederek, şunları söyledi:

"Emniyet Genel Müdürlüğünden bilgi aktarımı oluyor. Arkadaşlar bu operasyonu yaptıklarında, böyle önemli bir şahsiyet olduğu konusunda ve FETÖ ile bağlantılı önemli bir kişi olduğunu bilmiyorlardı. Sorgulama sırasında ortaya çıktı. Haberi sabah bir kanalda gördüm. Ben de yakalanma bilgisi var ama bu kadar kilit bir terör örgütü mensubu olduğuna ilişkin değerlendirmeleri öğrendiğimizde arkadaşlarımızın güzel bir iş yaptığını fark ettik."

Daha sonra Vali Dirim, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Gazetesi'nin sahibi Esen Aliş kuruluş yıl dönümü pastasını kesti.